Ρώσος αρχιραβίνος κατά Λαβρόφ: Ζήτα δημόσια συγγνώμη για τις δηλώσεις για τον Χίτλερ

Κατά του Σεργκέι Λαβρόφ στρέφεται ο αρχιραβίνος της Ρωσίας και τον καλεί να ζητήσει συγγνώμη.

Συγκεκριμένα, ο κύριος ραβίνος της Ρωσίας Μπέρελ Λάζαρ δήλωσε σοκαρισμένος από τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ότι «οι χειρότεροι αντισημίτες είναι οι Εβραίοι και ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες, και τον κάλεσε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις δηλώσεις του αυτές.

Τις δηλώσεις του μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, επικαλούμενο το Jewish Telegraphic Association.

«Δεν θεωρώ ότι έχω δικαίωμα να δίνω συμβουλές στον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, αλλά δεν θα ήταν άσχημο, αν ζητούσε συγνώμη από τους Εβραίους και απλώς παραδεχόταν το λάθος του. Νομίζω ότι τότε μόνο θα μπορούσε να θεωρηθεί το συμβάν λήξαν και να γυρίσουμε σελίδα», ήταν η απάντηση του Μπέρελ Λάζαρ στο ερώτημα που του έθεσε το JTA.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «δεν είναι σωστό να γίνονται οι όποιοι παραλληλισμοί μεταξύ του Ολοκαυτώματος και των τρέχοντων γεγονότων. Αναφερόμενος στον ρόλο που διαδραμάτισε ο σοβιετικός στρατός στην συντριβή του ναζισμού, ο Λάζαρ δήλωσε στο JTA ότι μια τέτοια σύγκριση «μειώνει την προσφορά των ηρωικών στρατιωτών που απελευθέρωσαν το Άουσβιτς και ανάρτησαν την σημαία της νίκης στο Ράιχσταγνκ».

Σάλος από την συνέντευξη Λαβρόφ

Υπενθυμίζεται ότι σάλο και οργή προκάλεσε η συνέντευξη την οποία παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής 1/5 ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4, του ομίλου Μπερλουσκόνι.

Στην ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου Τζουζέπε Μπρίντιζι, «πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο υπεύθυνος της ρωσικής διπλωματίας απάντησε: «και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι Εβραίοι».

Διαβάστε επίσης: Καναδός πρωθυπουργός: «Γελοία και απαράδεκτα» τα σχόλια του Λαβρόφ για τον Χίτλερ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος