Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για τακτικές “καμμένης γης” στις μεταξύ τους σχέσεις

«Έχουμε την εντεινόμενη αίσθηση πως η απερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ εφαρμόζει τακτικές καμένης γης στις διμερείς μας σχέσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα, τονίζοντας ότι η προσέγγιση που έχει υιοθετήσει η Ουάσινγκτον είναι επικίνδυνη και μπορεί να επηρεάσει τη διεθνή σταθερότητα.

Χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες του Λευκού Οίκου πως η Μόσχα βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις χάκερ εναντίον οργανώσεων του Δημοκρατικού Κόμματος «ψέμα», η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατηγόρησε την κυβέρνηση Ομπάμα ότι προσπαθεί να ενσταλάξει στους αμερικανούς ψηφοφόρους την πεποίθηση ότι η Ρωσία είναι ο εχθρός.

Η Ζαχάροβα κάλεσε την Ουάσινγκτον να το σκεφτεί δύο φορές πριν προχωρήσει στην ανάληψη δράσης εναντίον της Ρωσίας επικαλούμενη τις επιθέσεις των χάκερ κι υποστήριξε πως η κυβέρνηση Ομπάμα ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα τις παρεισφρήσεις αυτές για να εξαπολύσει εκείνη κυβερνοεπιθέσεις κατά της Ρωσίας.

Όμως «κανένας δεν πρέπει να έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι δυνατό να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία, ούτε οι σημερινές αρχές των ΗΠΑ, ούτε οι άνθρωποι που θα τις αντικαταστήσουν. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα φανεί πιο έξυπνη από την απερχόμενη» ως προς τη διμερή σχέση, προσέθεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Αναφερόμενη εξάλλου στις θέσεις που εκφράζονται στην ΕΕ περί επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας λόγω της κρίσης στη Συρία, η Ζαχάροβα τις χαρακτήρισε παράλογες και παράξενες.

«Γίνεται τώρα συζήτηση για νέες κυρώσεις, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν σε εξέλιξη διαδικασίες σε διμερές και πολυμερές επίπεδο (…) για την επίλυση της κρίσης στη Συρία. Είναι μια παράξενη, παράλογη θέση», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Πηγή: Ρόιτερς, Σπούτνικ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος