Η ισπανική κυβέρνηση διέταξε τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας να εγκαταλείψει τη χώρα πριν από τις 30 Σεπτεμβρίου, χαρακτηρίζοντάς τον “persona non grata”, στον απόηχο των πυρηνικών δοκιμών και των εκτοξεύσεων πυραύλων από την Πιονγιάνγκ.
«Σήμερα (Δευτέρα) ο πρεσβευτής της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας κλήθηκε και του κοινοποιήθηκε η απόφαση ότι θεωρείται ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata). Πρέπει να σταματήσει να εργάζεται και να φύγει από τη χώρα πριν από την 30η Σεπτεμβρίου» επισημαίνεται σε μήνυμα του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.
#CoreadelNorte: hoy, convocado el Embajador de #RPDC, se le ha comunicado que es persona non grata. Deberá cesar funciones antes del 30/9
— Ministerio de Asuntos Exteriores, UE y Cooperación (@MAECgob) September 18, 2017
Το υπουργείο είχε καταδικάσει από τα τέλη Αυγούστου «τα πυρηνικά και βαλλιστικά προγράμματα της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας» που «παραβιάζουν το καθεστώς μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων και απειλούν την ειρήνη στην περιοχή και την παγκόσμια ασφάλεια».
Το υπουργείο υπενθύμιζε σε ένα δελτίο Tύπου ότι είχε προειδοποιήσει την πρεσβεία της Βόρειας Κορέας ότι «η συνέχιση αυτών των ενεργειών θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις».
Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος