Ουάσιγκτον: Απολύτως συνειδητή επιλογή η δήλωση Μπάιντεν ότι ο Πούτιν είναι “δολοφόνος”

Ουάσιγκτον- Ανταπόκριση: Λένα Αργύρη

Στην Ουάσιγκτον κρατούν χαμηλούς τόνους και αποφεύγουν να δώσουν συνέχεια στο παιχνίδι των χαρακτηρισμών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δήλωση Μπαιντεν ότι ο Πούτιν είναι δολοφόνος, δήλωση που πυροδότησε και την νέα αντιπαράθεση ήταν μια απολύτως συνειδητή επιλογή του νέου προέδρου ο οποίος ήθελε να δείξει τα δόντια του στον Ρώσο ομόλογο του και να στείλει το πιο καθαρό μήνυμα ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Δεν παίρνει πίσω τον χαρακτηρισμό, δεν θα απολογηθεί λένε στον Λευκό Οίκο και φυσικά δεν προτίθεται να κάνει αποδεκτή την πρόταση Πούτιν για ντιμπέιτ , μιας και στο υποθετικό σενάριο που γινόταν αυτός ο δημόσιος διάλογος, προφανώς θα εξυπηρετούσε μόνο επικοινωνιακούς σκοπούς.

Τα προβλήματα (που είναι πολλά όπως τονίζουν εδώ στην αμερικανική πρωτεύουσα) πρέπει να λυθούν μέσω του διαλόγου, δεν μπορούν να λυθούν σε τηλεοπτικά παράθυρα, ούτε με ειρωνίες. Γενικότερα επικρατεί σχετικός προβληματισμός για την επιλογή της κυβέρνησης Μπάιντεν να ανοίξει ταυτόχρονα δύο μέτωπα, ένα με την Ρωσία και ένα με την Κίνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος