Ομάν: Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για την επίθεση στο τάνκερ Mercer Street – Ζητά «σκληρή απάντηση»

Το Ισραήλ κατηγόρησε απόψε το Ιράν ότι ευθύνεται για την επίθεση, στα ανοιχτά του Ομάν, εναντίον ενός τάνκερ ισραηλινών συμφερόντων, τονίζοντας ότι απαιτείται «σκληρή απάντηση».

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ ανέφερε ότι είπε στον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας ότι είναι αναγκαίο να δοθεί σκληρή απάντηση στην επίθεση αυτή, από την οποία σκοτώθηκαν δύο μέλη του πληρώματος του τάνκερ, ένας Βρετανός και ένας Ρουμάνος.

«Το Ιράν δεν είναι απλώς ένα ισραηλινό πρόβλημα, αλλά είναι ένας εξαγωγέας τρομοκρατίας, καταστροφής και αστάθειας που μας βλάπτει όλους. Ο κόσμος δεν πρέπει να παραμείνει σιωπηλός απέναντι στην ιρανική τρομοκρατία που πλήττει επίσης την ελεύθερη ναυσιπλοΐα», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ το αραβόφωνο ιρανικό κανάλι Alam TV, επικαλούμενο «πηγές στον άξονα της αντίστασης» μετέδωσε ότι η επίθεση σε ένα ισραηλινό πλοίο ήρθε ως απάντηση στην επίθεση των δυνάμεων κατοχής στο αεροδρόμιο της Νταμπάα που βρίσκεται στην κεντρική Συρία.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις αναφορές που κάνουν λόγο για επίθεση σε ένα τάνκερ ισραηλινών συμφερόντων, στα ανοιχτά του Ομάν, και παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Αμερικανικές και ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι το Ιράν είναι ο βασικός ύποπτος σε αυτήν την υπόθεση, όμως προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να πουν μετά βεβαιότητας ότι ευθύνεται.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος του αμυντικού τομέα είπε ότι το Mercer Street, ένα πετρελαιοφόρο υπό λιβεριανή σημαία, που ανήκει σε Ιάπωνες αλλά το διαχειρίζεται η ισραηλινή εταιρεία Zodiac Maritime, φαίνεται ότι δέχτηκε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος