Οι ΗΠΑ απειλούν το ΙΚ με αντίποινα – Ελεγχόμενη η νέα έκρηξη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν το Ισλαμικό Κράτος με αντίποινα στο Αφγανιστάν μετά τη σημερινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ενώ το Πεντάγωνο δήλωσε ότι αναμένει περισσότερες επιθέσεις.

«Εάν μπορέσουμε να βρούμε ποιοι συνδέονται με αυτή, θα τους καταδιώξουμε», δήλωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, στρατηγός Κένεθ Μακένζι σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν άλλες «επικείμενες» απειλές.

Εν τω μεταξύ, μια ισχυρή έκρηξη που ακούστηκε στην Καμπούλ αργά σήμερα το βράδυ ήταν ελεγχόμενη καθώς ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε πυρομαχικά, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ.

Δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο σημείο, αυτόπτες μάρτυρες και τοπικά μέσα ενημέρωσης, είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη σε απόσταση 3-4χλμ από το αεροδρόμιο.

Νωρίτερα, το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την απογευματινή επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 Αμερικανοί στρατιώτες μαζί με δεκάδες άλλους Αφγανούς αμάχους, εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Σε δηλώσεις σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ αναμένεται να προβεί τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος