Ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον ευχαριστεί του Αμερικανούς πολίτες για τις “επιστολές συγγνώμης”

Λίγες ώρες πριν την επιβίβαση του στο αεροσκάφος που θα τον μεταφέρει στη Μόσχα, ύστερα από την απόφαση του ρωσικού ΥΠΕΞ να τον ανακαλέσει για διαβουλεύσεις, ο Ρώσος πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ ευχαρίστησε τους πολίτες των ΗΠΑ για τις επιστολές τους που έστειλαν προς τη ρωσική πρεσβεία “με τις οποίες εκφράζουν την υποστήριξή τους προς τις φιλικές σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ και παράλληλα ζητούν συγγνώμη για τις παράλογες κινήσεις της Ουάσινγκτον προς τη Μόσχα”.

“Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου στους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών που έστειλαν επιστολές στην Πρεσβεία για την υποστήριξη της ανάπτυξης φιλικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Πολλοί άνθρωποι εξέφρασαν τη διαφωνία τους και ζήτησαν συγγνώμη για τις κακές δηλώσεις για τη Ρωσική Ομοσπονδία που έγιναν πρόσφατα από την Ουάσινγκτον “. Αυτό ανέφερε ο Αντόνοφ σε ανάρτηση του στην σελίδα της ρωσικής πρεσβείας στο Facebook.

«Με συγκινεί βαθιά η φροντίδα και η ενεργή θέση των απλών Αμερικανών που κατανοούν ότι ο διάλογος μεταξύ των χωρών μας πρέπει να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ισότητα. Αυτή η προσέγγιση των πολιτών των ΗΠΑ δείχνει ότι υπάρχει δυνατότητα ομαλοποίησης των δεσμών μεταξύ των λαών της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα κράτη είναι ακόμα εκεί ». Ο Ρώσος πρέσβης εξέφρασε την ελπίδα του πως η αμερικανική διοίκηση θα ακούσει τις φωνές των ψηφοφόρων και θα διακόψει την πορεία της που ως στόχο έχει την περαιτέρω καταστροφή των ήδη υπερβολικά επιβαρυμένων σχέσεων”.

Υπενθυμίζουμε πως σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC την Τετάρτη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η ρωσική ηγεσία θα πρέπει να «πληρώσει ένα τίμημα» για την υποτιθέμενη παρέμβαση της Μόσχας στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές. Επιπλέον, ο Μπάιντεν απάντησε καταφατικά, όταν ρωτήθηκε για τον αν θεωρεί τον Πούτιν ως «δολοφόνο».

Ανταπόκριση – Μόσχα: Αχχιλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος