Ο πρέσβης Λευκορωσίας στο Βερολίνο καλείται για εξηγήσεις

Ο πρέσβης της Λευκορωσίας στο Βερολίνο εκλήθη στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς η γερμανική κυβέρνηση δεν ικανοποιείται από τις μέχρι τώρα εξηγήσεις της Λευκορωσίας για την υποχρέωση του αεροσκάφους της Ryanair κατά την πτήση Αθήνα – Βίλνιους να πραγματοποιήσει ενδιάμεση προσγείωση στο Μινσκ όπου συνελήφθη ο αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος, Ρόμαν Προτάσεβιτς.

«Οι μέχρι τώρα εξηγήσεις της κυβέρνησης της Λευκορωσίας είναι ανεπαρκείς και αναξιόπιστες. Χρειαζόμαστε σαφήνεια για όσα διαμείφθηκαν πραγματικά χθες τόσο στο αεροσκάφος όσο και στο αεροδρόμιο του Μινσκ. Και χρειαζόμαστε σαφήνεια για την κατάσταση του Ρόμαν Προτάσεβιτς και της συμβίας του, οι οποίοι πρέπει να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας. Για το λόγο αυτόν εκλήθη ο πρέσβης της Λευκορωσίας στο υπουργείο Εξωτερικών για συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών Μιγκουέλ Μπέργκερ. «Αυτή η επίθεση δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες», τόνισε ο Μάας, παραπέμποντας στο Συμβούλιο κορυφής της ΕΕ που θα συζητήσει το θέμα και τα συνεπαγόμενα μέτρα κατά της Λευκορωσίας.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Σχετικό Άρθρο: ΕΕ: «Αισχρή & απαράδεκτη» η ενέργεια της Λευκορωσίας — Ενδεχόμενο κυρώσεων

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ