Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ίσως να εμπλέκεται σε οικονομικό σκάνδαλο

Πιέσεις να παραιτηθεί από τη θέση του ως “Αγγελιαφόρος της Ειρήνης για την κλιματική αλλαγή” στα Ηνωμένα Έθνη αντιμετωπίζει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, επειδή φέρεται να εμπλέκεται σε οικονομικό σκάνδαλο. Το γεγονός δεν φαίνεται να πτοεί τον οσκαρικό ηθοποιό, ο οποίος συνεχίζει τις προσπάθειές του να αφυπνίσει τον κόσμο και τους ηγέτες με το ντοκιμαντέρ του με τίτλο: “Before the flood”.

Στο ντοκιμαντέρ, που σκηνοθετεί ο Φίσερ Στίβενς, ο Αμερικάνος ηθοποιός και παραγωγός εκτός από το να αφηγείται, παίρνει συνεντεύξεις από ειδικούς, αλλά και από ηγετικές μορφές του πλανήτη που ασχολούνται με το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Ανάμεσά τους, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Μπαν Κι Μουν.

Ο Ντι Κάπριο, χειροκροτούμενος από εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο Θέατρο Σατελέ στο Παρίσι, για την προβολή της ταινίας “Before the Flood” (“Πριν από τον Κατακλυσμό”), ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ο χρόνος πιέζει, η Γη έχει τρομερή ανάγκη από τη βοήθειά μας”. Ανάμεσα στους ηθοποιούς που παρακολούθησαν την προβολή ήταν oi: Μαριόν Κοτιγιάρ και Γκιγιόμ Κανέ, και ο σκηνοθέτης Γουές ‘Αντερσον.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ έρχεται σε μία περίοδο όπου ο ηθοποιός αντιμετωπίζει πιέσεις να παραιτηθεί από το ρόλο του Αγγελιαφόρου της Ειρήνης που κατέχει τιμητικά στα Ηνωμένα Έθνη. Κι αυτό διότι συνεργάστηκε με κρατικό Μαλαισιανό ταμείο για την ταινία ο «Λύκος της Γουόλ Στριτ», το οποίο όμως στη συνέχεια κατηγορήθηκε πως έχει καταχραστεί 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή είναι η δεύτερη κινηματογραφική προσπάθεια του ΝτιΚάπριο μετά το «11th Hour» («Η ενδέκατη ώρα»), προκειμένου να αφυπνίσει τον κόσμο και τους ηγέτες σχετικά με το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ, ο αμερικανός πρωταγωνιστής ταξίδεψε στην επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά, στην Κίνα, στη Γροιλανδία, στο αρχιπέλαγος Κιριμπάτι, στη Σουμάτρα για να διαπιστωθεί η πραγματικότητα των ζημιών στον πλανήτη.

Πηγές: ΑΜΠΕ-ΕΡΤ 1

Επιμέλεια για την ΕΡΤ: Ζέτα Κονταξή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ