Μονάδα των ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας στην Πολωνία – Για τεχνική υποστήριξη στην αντιμετώπιση της κρίσης με τη Λευκορωσία

Βρετανικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν στην Πολωνία για να «αντιμετωπίσουν τη συνεχιζόμενη κατάσταση στα σύνορα με τη Λευκορωσία».

Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) είπε ότι μια μονάδα έχει σταλεί καθώς η ένταση στα σύνορα των δύο εθνών εκτινάχθηκε στα ύψη, με το Μινσκ να κατηγορείται για διακίνηση χιλιάδων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή στα όρια της ΕΕ.

Όπως γράφει η Evening Standard, ορισμένες από τις ευθύνες έχουν αποδοθεί στον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν, ένθερμο υποστηρικτή του αυταρχικού καθεστώτος στην κυβέρνηση της Λευκορωσίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πολωνία έχουν μακρά ιστορία φιλίας και είναι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ.

«Μια μικρή ομάδα προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύχθηκε μετά από συμφωνία με την πολωνική κυβέρνηση για να διερευνήσει πώς μπορούμε να παρέχουμε τεχνική υποστήριξη για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης κατάστασης στα σύνορα με τη Λευκορωσία».

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος