Μεξικό: Ο σημερινός σεισμός των 7,7 Ρίχτερ είναι ο 3ος που συμβαίνει την ίδια ημερομηνία!

Array

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε τη Δευτέρα το δυτικό Μεξικό, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον έναν νεκρό και προκαλώντας πανικό εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά στην Πόλη του Μεξικού, ήταν ο τρίτος μεγάλος σεισμός που έχει καταγραφεί στη χώρα της Λατινικής Αμερικής την ημέρα της 19ης Σεπτεμβρίου! Μάλιστα, ο συναγερμός έγκαιρης προειδοποίησης για σεισμό της Πόλης του Μεξικού χτύπησε λιγότερο από μία ώρα μετά την πραγματοποίηση ασκήσεων έκτακτης ανάγκης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τους καταστροφικούς σεισμούς του 1985 και του 2017.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 1985 ένας σεισμός μεγέθους 8,1 βαθμών στην Πόλη του Μεξικού σκότωσε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους και κατέστρεψε εκατοντάδες κτήρια.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, ένας σεισμός 7,1 βαθμών άφησε πίσω του περίπου 370 νεκρούς, κυρίως στην πρωτεύουσα.

Η Πόλη του Μεξικού είναι χτισμένη σε μια φυσική λεκάνη γεμάτη με τα ιζήματα μιας πρώην λίμνης, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτη στους σεισμούς.

Η πρωτεύουσα, η οποία μαζί με τις γύρω αστικές περιοχές φιλοξενεί περισσότερους από 20 εκατομμύρια ανθρώπους, διαθέτει ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης με τη χρήση σεισμικών οθονών που έχει ως στόχο να δώσει στους κατοίκους αρκετό χρόνο για να εκκενώσουν τα κτήρια.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος