Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 7,7 Ρίχτερ στο Μεξικό – Τουλάχιστον ένας νεκρός

Array

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,7 βαθμών, συγκλόνισε λίγα λεπτά μετά τις 21:00 (ώρα Ελλάδος) την πολιτεία Μιτσοακάν στο κεντρικό Μεξικό, σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία από το σεισμολογικό ινστιτούτο της χώρας. Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,6 βαθμών. Το επίκεντρό του εντοπίζεται 37 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ακουίγια και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε περίπου 15 χιλιόμετρα.

Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές. «Ελπίζουμε ειλικρινά ότι δεν έχει συμβεί τίποτα σοβαρό», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Ο πρόεδρος Andrés Manuel López Obrador ανέφερε ακόμη μέσω Twitter ότι ο γραμματέας του ναυτικού του είπε ότι ένα άτομο σκοτώθηκε στο λιμάνι της πόλης Manzanillo Colima, όταν κατέρρευσε τοίχος σε εμπορικό κέντρο.

Λόγω της ισχύος του σεισμού, το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 1-3 μέτρων στις μεξικανικές ακτές και για μικρότερο (έως και 0,3 μ.) στις ακτές Κολομβίας, Κόστα Ρίκας, Εκουαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλας, Ονδούρας, Νικαράγουας, Παναμά και Περού.

Πηγές: ΕΡΤ, Reuters, ΑP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος