Μ. Σχοινάς: Η β’ φάση του εμβολιαστικού προγράμματος της ΕΕ θα αφορά μόνο εμβόλια mRNA

Η δεύτερη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος της ΕΕ, από το φθινόπωρο, θα αφορά μόνο εμβόλια της τεχνολογίας mRNA που καλύπτουν και τις μεταλλάξεις,  δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.  Άρα, σημείωσε, de facto, οδεύουμε σε διαπραγμάτευση μόνο με την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech.

Ο κ. Σχοινάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, είπε ότι αυτά τα εμβόλια θα είναι έτοιμα πριν το τέλος του έτους, κι έκανε λόγο για 900 εκατ. δόσεις το 2022 και 900 εκατ. δόσεις το 2023. Επίσης, ανέφερε ότι τα εμβόλια θα παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε ότι όσοι εμβολιαστήκαν νωρίς θα χρειαστεί να κάνουν μια επιπλέον δόση, η οποία θα γίνει με εμβόλιο mRNA, ενώ η ΕΕ θα εξαντλήσει όλες τις δόσεις των εμβολίων που έχει αγοράσει.

Για την AstraZeneca επιβεβαίωσε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι, ακόμα και αυτό της νομικής δράσης, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην παράδοση των εμβολίων.

«Σε κάθε περίπτωση δεν εξετάζουμε να ανοίξουμε ατέρμονη νομική διαδικασία, αλλά να κινηθούμε με εργαλεία που θα πιέσουν την εταιρεία να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις» ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος