Λαβρόφ: Ρωσία και Κίνα να εγκαταλείψουν το δολάριο

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Με συνέντευξη του προς κινεζικά ΜΜΕ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, εν αναμονή των νέων οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ προς τη χώρα του, ζήτησε η ρωσική απάντηση να αφορά την απεμπλοκή της χώρας του, αλλά και της Κίνας από το δολάριο.

Όπως υποστήριξε ο Σεργκέι Λαβρόφ: οι κίνδυνοι κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ  θα πρέπει να μειωθούν μέσω της μετάβασης διακανονισμών σε εθνικά ή εναλλακτικά προς το δολάριο νομίσματα.

“Πρέπει να απομακρυνθούμε από τη χρήση διεθνών συστημάτων πληρωμής που ελέγχονται από τη Δύση  “Βλέπετε πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν το καθήκον τους να περιορίσουν τις δυνατότητες τεχνολογικής ανάπτυξης τόσο της Ρωσικής Ομοσπονδίας όσο και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.  Η ζωή αναγκάζει και τα δύο κράτη να χτίσουν μια γραμμή στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εξαρτώνται από τις «ιδιοτροπίες των Δυτικών εταίρων» είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα πάντα με τον κύριο Λαβρόφ, οι ΗΠΑ προωθούν την ιδεολογική τους ατζέντα με στόχο τη διατήρηση της κυριαρχίας τους μέσω της αναστολή της ανάπτυξης άλλων κρατών. Αυτή η πολιτική έρχεται σε αντίθεση με την αντικειμενική τάση και, όπως συνηθίζεται να λέμε,” βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος