Υπό τους ήχους της γκάιντας και των τυμπάνων που έπαιζαν παιδιά ξεκίνησε η παραδοσιακή παρέλαση των Χριστουγέννων μπροστά από το ναό της γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι ξένοι τουρίστες δεν θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την γενέτειρα του Ιησού, τις ημέρες των εορτών.
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες πλημμύρισαν το ναό της Δρέσδης. Μπορεί και φέτος να μην επετράπη η είσοδος στους πιστούς, όμως οι τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από το σπίτι τους τις μοναδικές μελωδίες του εσπερινού.
«Ο Θεός έρχεται με τη μορφή ενός μικρού παιδιού και μας στέλνει το μήνυμα: Όπου υπάρχει ένα μικρό παιδί, οι ενήλικες πρέπει να σιωπούν» λέει ο αρχιεπίσκοπος Τομπίας Μπιλζ.
Τα κάλαντα έψαλε χορωδία στην ιστορική γέφυρα Τσαρλς στην Πράγα. Ένα έθιμο που κρατά εδώ και δεκαετίες.
«Όποιος θέλει μπορεί να έρθει εδώ και να παίξει μουσική, χωρίς καμία πρόβα» τονίζει ο διοργανωτής της εκδήλωσης Λίμπορ Σλάντεκ.
Οι ιπτάμενοι Άη Βασίληδες κατέβηκαν από τη οροφή του νοσοκομείου Παίδων της Λιουμπλιάνας, με τη βοήθεια σχοινιού και χάρισαν χαμόγελα στους μικρούς ασθενείς.
Με την κατάλληλη εορταστική ενδυμασία, οι ελέφαντες έδωσαν το παρών στις σχολικές εορτές που διοργανώθηκαν στην Ταϊλάνδη. Ο σάκος με τα δώρα ήταν γεμάτος μάσκες και αντισηπτικά.
Από το μακρινό Ροβανιέμι, ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών αναχώρησε για το μακρινό του ταξίδι, με την υπόσχεση να κάνει και τα φετινά μας Χριστούγεννα μαγικά!
Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ανδριάνα Μαγγανιά
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος