Και άλλο «φίλο της Μόσχας» βλέπουν στο πρόσωπο του Φιγιόν οι Ρώσοι

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει «μάλλον καλές σχέσεις» με τον υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα της γαλλικής κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ .

Υπογράμμισε μάλιστα στους δημοσιογράφους πως οι Πούτιν και Φιγιόν «είχαν αρκετά προωθημένες επαφές» όταν ήταν πρωθυπουργοί ο καθένας στη χώρα του, διευκρίνισε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Τις σκέψεις και τις ελπίδες της ρωσικής διπλωματίας ανέλαβε να ενισχύσει ο ρωσικός τύπος βλέποντας, στο πρόσωπο του Φρανσουά Φιγιόν, έναν «φίλο της Μόσχας» ικανό να αποκαταστήσει τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μετά τον Τράμπ ο Γάλλος πολιτικός της δεξιάς γίνεται αποδέκτης θετικών σχολίων καθώς οι εφημερίδες εκτιμούν ότι έχει  ένα πιο ισορροπημένο πρόγραμμα εξωτερικής πολιτικής από τον αντίπαλο του Αλέν Ζιπέ.

Η οικονομική εφημερίδα Vedomosti τον χαρακτηρίζει «φιλορώσο υποψήφιο» ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 κάνει λόγο για έναν «νέο πολιτικό σεισμό» έπειτα από τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Επισήμανε πως ο Φιγιόν, «ευνοϊκός έναντι της Ρωσίας», είχε συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν όταν ήταν στα πράγματα «δύο ή τρεις φορές τον χρόνο, τον γνωρίζει καλά και μιλούν μάλιστα μεταξύ τους στον ενικό».

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Gazeta.ru βλέπει  ένα «γαλλικό ριμέικ του Ντόναλντ Τραμπ» επισημαίνοντας πως μια νίκη του Φρανσουά Φιγιόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές «θα ήταν ό,τι πρέπει για τη Μόσχα». Επειδή όμως η κάλπη μπορεί να επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις  η Ρωσία συνεχίζει τις επαφές  με την Μαρίν Λεπέν  η οποία θεωρείται  πως βρίσκεται επίσης κοντά στη Μόσχα, γράφει  η εφημερίδα.

Το περιοδικό Expert, αφού χαιρετίζει την επίδοση «του φίλου Φρανσουά», αναφέρει από την πλευρά του πως «σχηματίζεται μια εξαιρετικά ευεργετική για τη Ρωσία τάση»: η ανάδυση μιας γενιάς ηγετών που είναι περισσότερο «ευνοϊκοί» έναντι της Μόσχας και είναι ικανοί «να δημιουργήσουν μια ρωγμή στην κοινή θέση της Δύσης» σχετικά με τη Ρωσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος