Περίπου 1.100 μετανάστες που είχαν αναχωρήσει από τις ακτές της Λιβύης διασώθηκαν στη θάλασσα την Τετάρτη, ανάμεσά τους και μια γυναίκα που γέννησε πάνω στο φουσκωτό στο οποίο είχε επιβιβαστεί στην προσπάθειά της να φθάσει στην Ευρώπη, όπως γνωστοποίησαν το ιταλικό λιμενικό σώμα και μια ΜΚΟ.
Το λιμενικό σώμα της Ιταλίας ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ότι διέσωσε μετανάστες που επέβαιναν σε δέκα φουσκωτά, καθώς και σε ένα μικρό ξύλινο σκάφος. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν ένα σκάφος του λιμενικού, ένα πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων.
https://twitter.com/PaoloBiondi82/status/933459864982040576
Η ΜΚΟ Mission Lifeline από την πλευρά της ανέφερε μέσω Twitter ότι μια γυναίκα γέννησε πάνω σε ένα φουσκωτό.
https://twitter.com/SEENOTRETTUNG/status/933376646899310592
Περίπου 114.600 μετανάστες έχουν φθάσει την Ιταλία από την αρχή της χρονιάς, ένας αριθμός μειωμένος κατά 32% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος