Ιράν: Δεκάδες νεκροί από σύγκρουση επιβατικών τρένων

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους και 95 τραυματίστηκαν στην επαρχία Σεμνάν του Ιράν, όπου δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν, υπό αδιευκρίνιστες, προς το παρόν, συνθήκες. Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό Χαφτ-Καν, στην πόλη Σαχρούντ, που βρίσκεται σε απόσταση 400 χιλιομέτρων ανατολικά της Τεχεράνης.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αντιφατικά στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών. Πληροφορίες για το δυστύχημα έδωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σεμνάν στη δημόσια τηλεόραση Irib.

Οι πληροφορίες δεν αναφέρουν τον αριθμό των επιβατών στις δύο αμαξοστοιχίες, αλλά το Fars κάνει λόγο για 100 διασωθέντες επιβάτες. Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν τέσσερα εκτροχιασμένα βαγόνια, δύο εκ των οποίων έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί απαίτησε τη διεξαγωή “άμεσης έρευνας” για τα αίτια του δυστυχήματος και όσους ενδεχομένως να ευθύνονται για αυτό. “Όλα (…) τα προληπτικά μέτρα πρέπει να ληφθούν ώστε να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο δυστύχημα”, έγραψε σε επιστολή στον πρώτο αντιπρόεδρο, Εσάκ Τζαχανγκιρί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος