Ιράκ: Σε απεργία πείνας φέρεται ότι προχωρά ο Μοκντάντα Σαντρ για να σταματήσει η βία στη Βαγδάτη

Array

Ο πανίσχυρος σιίτης ιερωμένος Μοκτάντα αλ Σαντρ φέρεται ότι ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε απεργία πείνας μέχρι να σταματήσει η βία και η χρήση όπλων στο Ιράκ, μετέδωσαν το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΙΝΑ και η δημόσια τηλεόραση της χώρας αργά απόψε.

Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας από το γραφείο του Σαντρ.

Νωρίτερα σήμερα, αφού ο Σαντρ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική, οι υποστηρικτές του εισέβαλαν σε ένα κυβερνητικό συγκρότημα στο κέντρο της Βαγδάτης και συγκρούστηκαν με αντίπαλους σιίτες, υποστηριζόμενους από το Ιράν.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας, τουλάχιστον επτά οβίδες όλμου έπεσαν το βράδυ στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης. Η πηγή αυτή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, δεν ήταν σε θέση να δώσει έναν απολογισμό αυτής της επίθεσης. Είναι άγνωστο επίσης ποια ομάδα ευθύνεται.

Από την Πράσινη Ζώνη, όπου στεγάζονται οι ξένες πρεσβείες και πολλά κυβερνητικά κτίρια, ακούγονταν πυρά αυτόματων όπλων.

Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτήρισαν «ανησυχητικές» τις πληροφορίες για την έκρηξη της βίας που μαίνεται στη Βαγδάτη και μέσω του αρμόδιου επικοινωνίας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον κίρμπι απηύθυναν έκκληση για «ηρεμία» και «διάλογο».

Ο Κίρμπι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον δεν βλέπει επί του παρόντος την ανάγκη για εκκένωση της πρεσβείας στο Ιράκ και απομάκρυνση του προσωπικού της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος