Ινδία: Ψάχνουν πλοίο για να μεταφέρουν 700.000 βαρέλια ρωσικού πετρελαίου στην Ασία

Η ινδική εταιρεία Oil and Natural Gas Corp (ONGC) πασχίζει να βρει ένα πλοίο για να μεταφέρει 700.000 βαρέλια αργού πετρελαίου από τη ρωσική Άπω Ανατολή, σε μια αυξανόμενη ένδειξη ότι οι πολύπλοκες συναλλαγές που αφορούν έναν από τους μεγαλύτερους εταίρους της Μόσχας πλήττονται από τις δυτικές κυρώσεις, αναφέρουν πηγές.

Αρκετές ινδικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ONGC (ONGC.NS), έχουν μερίδια σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου και η Ινδία αγοράζει περισσότερο ρωσικό αργό μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, σπεύδοντας να αποκτήσει τη δημοφιλή ποιότητα αργού πετρελαίου Ural, ενώ άλλοι αγοραστές αποφεύγουν τις ρωσικές εξαγωγές.

Εμπόδια από τις δυτικές κυρώσεις στη Μόσχα

Η εταιρεία ONGC έχει ένα μερίδιο της τάξεως του 20% στο πρόγραμμα Sakhalin 1, που παράγει αργό πετρέλαιο γνωστό ως Sokol, το οποίο η ONGC εξάγει μέσω πλειστηριασμών. Το Sokol αγοράζεται κυρίως από αγοραστές της βόρειας Ασίας και φορτώνεται από τη Νότια Κορέα.

Ωστόσο, η ικανότητα της Μόσχας να μεταφέρει αυτή την ποιότητα, η οποία απαιτεί πλοία κατηγορίας πάγου, γίνεται όλο και πιο δύσκολη λόγω των ανησυχιών που εκφράζουν οι ναυλωτές καθώς δεν θέλουν να διακινδυνεύουν την φήμη τους και λόγω των αυξανόμενων δυσκολιών που σχετίζονται με την ασφαλιστική κάλυψη των ρωσικών πλοίων.

Κανονικά, τα φορτία πετρελαίου Sokol μεταφέρονται πρώτα από τον τερματικό σταθμό De-Kastri στην ρωσική Άπω Ανατολή με πλοία κατηγορίας πάγου στη Νότια Κορέα, όπου στη συνέχεια μεταφορτώνονται σε συμβατικό δεξαμενόπλοιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος