Η υποδοχή των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο (video)

Με μία πρωτότυπη ιδέα οι καταστηματάρχες στην γειτονιά Σαμπλόν στις Βρυξέλλες υποδέχτηκαν τα Χριστούγεννα.

Διοργάνωσαν για μία και μόνο βραδιά- δείπνο στο έλκηθρο του Αη Βασίλη, το οποίο με τη βοήθεια ειδικού γερανού πέταξε 35 μέτρα πάνω από τη βελγική πρωτεύουσα.

Οι 600 καλεσμένοι δεν πτοήθηκαν από το τσουχτερό εισιτήριο που έφτανε ακόμη και τα 250 ευρώ και απόλαυσαν γαστρονομικές λιχουδιές υψηλού επιπέδου.

Στο Στρασβούργο στη γειτονική Γαλλία οι αστυνομικές αρχές κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο σε οχήματα και προσωπικά αντικείμενα όσων επισκέπτονται τη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης που άνοιξε και φέτος τις πύλες της για τετρακοσιοστή τεσσαρακοστή έκτη φορά.

Μέσα στην αγορά, η ατμόσφαιρά είναι χαρούμενη και γιορτινή. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το χριστουγεννιάτικό δέντρο ύψους 30 μέτρων, να αγοράσουν δώρα, να γευτούν παραδοσιακές λιχουδιές και να πιουν ζεστό τοπικό κρασί.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το χριστουγεννιάτικό δέντρο που θα στολίσει τον Λευκό Οίκο έφθασε με άμαξα που τη σέρνουν δύο άλογα.

Η Μισέλ Ομπάμα το υποδέχεται για τελευταία φορά και δε μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της. Τη συνοδεύουν τα δύο ανίψια της. Το έλατο έχει ύψος 6 σχεδόν μέτρα και προέρχεται από αγρόκτημα στην Πενσιλβάνια.

Πηγή:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Άγις Μενούτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος