Η Μόσχα παίρνει θέση υπέρ της Κύπρου για τα Βαρώσια

Η Μόσχα δεν υποστηρίζει την μονομερή αλλαγή στο καθεστώς τμήματος της κλειστής περιοχής των Βαρωσίων στην κυπριακή πόλη της Αμμοχώστου. Αυτό δήλωσε πριν λίγο η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του TASS.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στον οικισμό της Κύπρου και γύρω από την κλειστή περιοχή των Βαρωσίων, ο διακανονισμός δεν μπορεί παρά να προκαλέσει σοβαρή ανησυχία. Θεωρούμε απαράδεκτες τυχόν μονομερείς ενέργειες που έρχονται σε αντίθεση με τις προηγούμενες εγκριθείσες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και δημιουργούν δυσκολίες για την επανάληψη της διαπραγματευτικής διαδικασίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ακόμα πως η Ρωσική Ομοσπονδία υποστήριξε με συνέπεια μια λύση στο Κυπριακό εντός του γνωστού διεθνούς νομικού πλαισίου. «Δεν υποστηρίζουμε την ιδέα της μονομερούς προσαρμογής των υφιστάμενων διαπραγματεύσεων ή της αναθεώρησης του ρυθμιστικού μοντέλου, πιστεύουμε ότι η τελική λύση θα πρέπει να προκύψει από τις ίδιες τις κοινότητες, χωρίς εξωτερική πίεση ή επιβολή τετελεσμένων συνταγών. Η Ρωσία υποστήριξε με συνέπεια τις δραστηριότητες των ενόπλων δυνάμεων του ΟΗΕ για τη διατήρηση της ειρήνης στην Κύπρο, λαμβάνοντας υπόψη τον απαιτούμενο σταθεροποιητικό ρόλο αυτής της αποστολής».

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος