Η Μόσχα αρνείται πως σκοπεύει να προσαρτήσει το Ντονμπάς

ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Ο Γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε τις δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ, σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα προσπαθεί να προσαρτήσει το Ντονμπάς. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ υπήρξε απόλυτος δηλώνοντας πως η Ρωσία δεν επιθυμεί να προσαρτήσει κανέναν.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλέστηκε κείμενο εντός των μελών της ΕΕ και το οποίο υποστήριζε πως η Μόσχα προσπαθεί να «ενσωματώσει de facto» τμήματα της Ανατολικής Ουκρανίας μέσω εκλογών και έκδοσης διαβατηρίων σε κατοίκους της περιοχής.

Για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ετοιμάσει ένα έγγραφο που συζητά μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν την Ουκρανία να αντισταθεί στην “ρωσική επιθετικότητα”.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν είναι μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ υπενθύμισε ακόμα δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, σύμφωνα με τις οποίες η έκδοση διαβατηρίων έχει αποκλειστικά ανθρωπιστικό χαρακτήρα, ενώ σύμφωνα πάντα με το Βλαντίμιρ Πούτιν, η κατάσταση γύρω από τα πολιτικά δικαιώματα στο Ντονμπάς υπερβαίνει όλα τα σύνορα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος