Η κατάθεση της πρώην συνεργάτιδας του Τραμπ που «καίει» τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο για την 6η Ιανουαρίου

Κατάθεση- βόμβα από πρώην συνεργάτιδα του, καίει τον Ντόναλντ Τραμπ. H βοηθός του τότε προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μίντοους Κάσιντι Χάτσινσον κατέθεσε στην επιτροπή που διερευνά τις ταραχές της 6ης Ιανουαριου ότι ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και στενοί συνεργάτες του είχαν ενημερωθεί για την πιθανότητα βίαιων γεγονότων εκείνη την ημέρα. Αν και ήξερε ότι οι υποστηρικτές του είναι οπλισμένοι, τους παρότρυνε να εισβάλουν στο Καπιτώλιο ενώ ήθελε μάλιστα να συμμετάσχει και ο ίδιος στην πορεία τους.

Η Κάσιντι περιέγραψε την οργισμένη αντίδρασή του Τραμπ όταν οι άνδρες της ασφάλειας του τον ενημέρωσαν ότι δεν θα πήγαινε στο Καπιτώλιο:

«O πρόεδρος είπε κάτι σαν «είμαι o γ… πρόεδρος. Να με πάτε τώρα στο Καπιτώλιο. Ο Μπόμπι ( ο επικεφαλής τoυ προσωπικού ασφαλείας του) του απάντησε: «Κύριε, πρέπει να επιστρέψουμε στη Δυτική Πτέρυγα». Ο πρόεδρος κινήθηκε προς το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου για ν’ αρπάξει το τιμόνι. Ο κ. Εινγκελ του άρπαξε το χέρι. «Κύριε πρέπει να πάρετε το χέρι σας από το τιμόνι. Επιστρέφουμε στον Λευκό Οίκο. Δεν πάμε στο Καπιτώλιο»».

Η ίδια ανέφερε ότι οι εκρήξεις οργής του Τραμπ ήταν σύνηθες φαινόμενο.

«Υπήρχε κέτσαπ πεταμένη στον τοίχο και μία σπασμένη πορσελάνη στον πάτωμα. Mέλος του προσωπικού είπε ότι ο πρόεδρος ήταν εξαιρετικά θυμωμένος με τη συνέντευξη του Γενικού Εισαγγελέα στο AP και ότι πέταξε το φαγητό του στον τοίχο», δήλωσε η Κάσιντι.

Ο Τραμπ από την πλευρά του δήλωσε ότι μόλις που θυμάται την Χάτσινσον και απέδωσε την επιβαρυντική γι’ αυτόν κατάθεσή της στο γεγονός ότι ήθελε να τον εκδικηθεί επειδή δεν την ενέταξε στο προσωπικό του μετά το τέλος της θητείας του.

Επιμέλεια: Ευγενία Μυρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος