ΗΠΑ: Πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου καταθέτει ότι ο Τραμπ ήθελε να αναμιχθεί με τους ταραξίες που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο της λιμουζίνας της Μυστικής Υπηρεσίας κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου για να ενωθεί με τους υποστηρικτές του, κατέθεσε την Τρίτη μια πρώην βοηθός του.

Η πρώην βοηθός του Λευκού Οίκου Κάσιντι Χάτσινσον έκανε αρκετές συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου, κατά την οποία οι υποστηρικτές του Τραμπ προσπάθησαν να σταματήσουν την επίσημη καταμέτρηση των ψήφων μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο Τραμπ φέρεται να προσπάθησε να ενταχθεί στους εξεγερμένους

Η Χάτσινσον, η οποίοα ήταν ανώτερη σύμβουλος του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους, δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος θύμωσε όταν του είπαν ότι δεν μπορούσε να ενωθεί με τους υποστηρικτές του στο κτίριο του Καπιτωλίου και προσπάθησε να αρπάξει το τιμόνι.

«Είμαι ο γ…….ς πρόεδρος, πηγαίντε με στο Καπιτώλιο τώρα», ανέφερε η πρώην βοηθός ότι είπε ο Τραμπ.

Πρόσθεσε ότι ο Τραμπ προσπάθησε να ορμήσει προς έναν από τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, τον Ρόμπερ Ένγκελ, ενώ ένας άλλος πράκτορας προσπαθούσε να τον συγκρατήσει.

«Ο κ. Τραμπ χρησιμοποίησε στη συνέχεια το ελεύθερο χέρι του για να ορμήσει προς τον Μπόμπι Ένγκελ», κατέθεσε η Χάτσινσον.

«Δεν ένοιαζε τον Τραμπ ότι οι υποστηρικτές του είχαν όπλα»

Η πρώην βοηθός του Λευκού Οίκου κατέθεσε επίσης ότι ο Τραμπ γνώριζε ότι οι υποστηρικτές του έφεραν όπλα, ενώ θυμήθηκε ότι ο πρώην πρόεδρος είπε πως δεν τον ένοιαζε που οι άνθρωποι είχαν πάνω τους όπλα. «Δεν είναι εδώ για να μου κάνουν κακό. Πάρτε τους γ…….ς γεμιστήρες μακριά. Αφήστε τους ανθρώπους μου να μπουν. Μπορούν να κάνουν πορεία προς το Καπιτώλιο από εδώ», είπε στην επιτροπή.

Η 25χρονη είπε ότι είχε ακούσει ανθρώπους να λένε ότι ο Τραμπ μπαίνει στην αίθουσα της Βουλής μέσα στο κτήριο του Καπιτωλίου, καθώς οι υποστηρικτές του εισέβαλαν.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Τραμπ, τηλεφώνησε στη Χάτσινσον όταν άκουσε ότι ο πρόεδρος ήθελε να ανέβει στο κτίριο του Καπιτωλίου και της είπε οργισμένος: «Μην έρθεις εδώ πάνω», είπε.

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου γνώριζαν το ενδεχόμενο βίας

Η Χάτσινσον υποστήριξε επίσης ότι ο Τραμπ και κάποιοι από τον στενό του κύκλο είχαν πλήρη επίγνωση της πιθανότητας βίας στη συγκέντρωση του κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου.

Είπε στην επιτροπή ότι ο δικηγόρος του Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι τη ρώτησε αν ήταν ενθουσιασμένη για τη συγκέντρωση.

Όταν εκείνη την ρώτησε τι επρόκειτο να συμβεί, εκείνος «απάντησε κάτι σαν: “Θα πάμε στο Καπιτώλιο”», είπε η Χάτσινσον.

Πηγή: Deutche Welle

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος