Η Ελληνίδα που μεταδίδει τη «φλόγα» του ελληνικού πολιτισμού στο Ισραήλ (video)

Η Αριάδνη Κωνσταντίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 20 χρόνια όμως ζει και εργάζεται στο Ισραήλ, όπου διδάσκει αρχαία ελληνική γλώσσα στο τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Bar-Ilan. Εκτός όμως από τα μαθήματα που παραδίδει στους φοιτητές, συμμετέχει και σε μια ραδιοφωνική εκπομπή στην οποία μοιράζεται ιστορίες από την ελληνική μυθολογία αλλά και ελληνικά τραγούδια, τα οποία μεταφράζει στα εβραϊκά. Την ιστορία της διηγήθηκε η κα Κωνσταντίνου στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

«Η ραδιοφωνική εκπομπή που συμμετέχω είναι δίωρη. Η μία από τις δύο ώρες είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην ελληνική μουσική και δεν είναι η μόνη εκπομπή στο Ισραήλ που «αγαπά» τόσο πολύ τους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς», είπε η κα Κωνσταντίνου.

Μάλιστα, αυτό το διάστημα με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση παρουσιάζει κάθε φορά έναν Έλληνα ποιητή του οποίου η ποίηση έχει μελοποιηθεί (πχ Σεφέρη, Ελύτη, Σολωμό).

Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια διδάσκει ένα πιλοτικό μάθημα στο Πανεπιστήμιο, το οποίο είναι Νέα Ελληνικά. Πρόκειται για μια πραγματική καινοτομία, καθώς είναι το μοναδικό μάθημα ελληνικών που διδάσκεται στο Ισραήλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος