Η GM εξετάζει την πώληση της Opel στην Peugeot

H General Motors είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για την πώληση της θυγατρικής της στην Ευρώπη, Opel, στη γαλλική PSA (Peugeot-Citroen), επιβεβαίωσε η Handelsblatt μετά την ανάδειξη του θέματος από το πρακτορείο Ρόιτερς.

Εκπρόσωπος της Peugeot δήλωσε στη Handelsblatt ότι οι δύο εταιρείες είναι σε συνομιλίες «για την εξαγορά της Opel». Η συμφωνία, στην οποία περιλαμβάνεται και η Vauxhall, «θα μπορούσε να ανακοινωθεί σε λίγες μέρες», δήλωσαν πηγές στο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με επίσημο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η PSA επιβεβαίωσε ότι «μαζί με τη General Motors εξετάζει διάφορες στρατηγικές πρωτοβουλίες οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της κερδοφορίας και της επιχειρησιακής αποδοτικότητας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής εξαγοράς της Opel». Ωστόσο, η εταιρεία πρόσθεσε ότι “δεν υπάρχει καμία διασφάλιση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία».

Μια ενδεχόμενη συμφωνία θα άλλαζε σημαντικά την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Ένα γκρουπ Peugeot-Opel θα ξεπερνούσε με ευκολία τη Renault ως ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής στην Ευρώπη με ένα συνδυασμένο μερίδιο αγοράς γύρω στο 15%. Το Volkswagen Group παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος της ευρωπαϊκής αγοράς με ένα μερίδιο που φτάνει το 23%.

Στο άκουσμα της είδησης οι μετοχές της PSA ανέβηκαν κατά 5%. Ωστόσο, στη Γερμανία ετοιμάζονται αντιδράσεις. Το συμβούλιο εργαζομένων της Opel δεν συμπεριλήφθηκε, όπως οφειλόταν, στις διαβουλεύσεις για μια πιθανή πώληση, έγραψε το περιοδικό Spiegel.

Μαζί με το Συνδικάτο Μετάλλου IG Metal, το συμβούλιο εργαζομένων διαμαρτυρήθηκε για την «κατάφωρη παραβίαση όλων των γερμανικών και ευρωπαϊκών νόμων περί συνδιαχείρισης».

Οποιοδήποτε ενδεχόμενο κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία και τη Γαλλία θα συναντούσε μεγάλες αντιδράσεις, τόσο στη Γερμανία όσο και στη Γαλλία.

Πηγή: forbes.com, telegraph.co.uk, Ρόιτερς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος