Διεθνείς αντιδράσεις για “πραξικόπημα” και “πλήγμα για τη δημοκρατία” στη Βενεζουέλα

Οι σημερινές αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου στη Βενεζουέλα, αποτελούν «τα τελευταία χτυπήματα με τα οποία το καθεστώς συντρίβει τη συνταγματική τάξη της χώρας και βάζει τέλος στη δημοκρατία» είπε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ). Οι ΗΠΑ κατήγγειλαν ένα πολύ σοβαρό πλήγμα για τη δημοκρατία, ενώ καταδικάζει και η Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΑΚ Λουίς Αλμάγκρο κατήγγειλε σήμερα ένα «πραξικόπημα» στη Βενεζουέλα, όπου το ανώτατο δικαστήριο ανέλαβε το ίδιο τα καθήκοντα του κοινοβουλίου και ήρε τη βουλευτική ασυλία των μελών της Εθνοσυνέλευσης. Ο Αλμάγκρο εξέφρασε τη λύπη του διότι «αυτό εναντίον του οποίου προειδοποιούσαμε δυστυχώς συνέβη».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταδικάζουν την απόφαση που έλαβε την 29η Μαρτίου το ανώτατο δικαστήριο της Βενεζουέλας να σφετεριστεί τις εξουσίες της δημοκρατικά εκλεγμένης εθνοσυνέλευσης», ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε μια ανακοίνωση της αμερικανικής διπλωματίας.

Από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τον ΟΑΚ, από τη Βραζιλία ως την Κολομβία ή τη Χιλή, οι καταδίκες για αυτό το «πλήγμα στη συνταγματική τάξη» ή το «πραξικόπημα» συνεχίζουν να φθάνουν. Το Περού ανακάλεσε τον πρεσβευτή του από το Καράκας.

Η κυβέρνηση του Μαδούρο κατήγγειλε μια «συμμαχία της δεξιάς της περιοχής» εναντίον της. «Απορρίπτουμε την χοντροκομμένη υποστήριξη της κυβέρνησης του Περού προς βίαιες και εξτρεμιστικές ομάδες στη Βενεζουέλα», ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών Ντέλσι Ροντρίγκες.

Σχετική είδηση: Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας ανέλαβε τις εξουσίες του Κοινοβουλίου

Πηγή: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος