Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ σκότωσε τρία παιδιά και έξι ενήλικους – Δεκάδες τραυματίες

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι εξαπέλυσε πλήγματα «αφού μέλη του δέχτηκαν πυρά που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αξιωματικού».

Από τα πλήγματα αυτά, που σημειώθηκαν στο βόρειο και το νότιο τμήμα της Γάζας, σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ενώ άλλοι 31 τραυματίστηκαν, σημείωσε η Πολιτική Προστασία.

Τρία πτώματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιούνις αφού ισραηλινά πλήγματα στοχοθέτησαν σκηνές και σπίτια. Έξι ακόμη πτώματα έφτασαν στο νοσοκομείο αλ Σίφα έπειτα από πλήγματα εναντίον της πόλης της Γάζας.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε «στοχευμένα πλήγματα» αφού «τρομοκράτες άνοιξαν πυρ» εναντίον στρατιωτών.

Το Σάββατο από τα ισραηλινά πλήγματα σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, με τον ισραηλινό στρατό να αναφέρει ότι «διεξήγαγε βομβαρδισμούς σε απάντηση σε παραβιάσεις της εκεχειρίας».

Πηγή: ΑΠΕ / AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος