Φήμες για τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Ερντογάν (video)

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των Αμερικανών για οριστική αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών F-35 και ενώ είναι έντονη η φημολογία για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Αμερικανική κυβέρνηση, κυκλοφορούν έντονα φήμες στην Τουρκία ότι έκλεισε το ραντεβού για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία ΕρντογάνΜπάιντεν.

Οι φήμες ξεκίνησαν από χθες το βράδυ και σύμφωνα με αυτές οι δυο πλευρές δια διπλωματικών εκπροσώπων τους προσπαθούσαν από τον περασμένο Νοέμβριο για να μπορέσουν να επιτύχουν μια τηλεφωνική επαφή μεταξύ των δυο προέδρων. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, τελικά αυτό επιτεύχθηκε και μάλιστα η τηλεφωνική επικοινωνία έκλεισε χθες όταν οι δυο ηγέτες συμμετείχαν στην παγκόσμια διαδικτυακή συνάντηση για το κλίμα.

Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ανδριάνα Φερεντίνου, μέχρι στιγμής οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται από την πλευρά της Άγκυρας. Εάν τελικά γίνει η επικοινωνία θα έχει ενδιαφέρον τι θα συζητήσουν ενώ υπάρχει μια πληροφορία ότι η Άγκυρα θα πει στον Αμερικανό πρόεδρο να μην προχωρήσει στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων διότι αυτό θα ανατρέψει όλες τι ισορροπίες στον Καύκασο και θα καταστρέψει ουσιαστικά τη διαδικασία ειρήνευσης.

Σήμερα στην Τουρκία είναι εθνική αργία λόγω της επετείου της πρώτης λειτουργίας της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος