Φάουτσι: «Πιθανή» μια 4η δόση για την προστασία από την Όμικρον

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι «πιθανό» να συστηθεί μια 4η δόση εμβολίου COVID-19 για την προστασία από την παραλλαγή Όμικρον – αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα σχετικά με το πόσο καλά προλαμβάνουν τη σοβαρή νόσο οι τωρινές ενισχυτικές δόσεις.

«Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για μια 4η δόση, θα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να προσδιορίσουμε τη διάρκεια της προστασίας, ιδίως έναντι σοβαρής νόσου για την 3η αναμνηστική δόση εμβολίου mRNA [εμβόλιο] και τη 2η δόση [Johnson & Johnson]», ανέφερε ο Φάουτσι κατά την ενημέρωση Τύπου της ομάδας εργασίας COVID-19 του Λευκού Οίκου.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι πιθανό να χρειαστεί μεγαλύτερη προστασία κατά της παραλλαγής.

«Είναι πιθανό ότι στο μέλλον μπορεί να χρειαστούμε μια πρόσθετη δόση, αλλά αυτή τη στιγμή ελπίζουμε ότι θα έχουμε μεγαλύτερο βαθμό ανθεκτικότητας της προστασίας από αυτή την αναμνηστική δόση”, είπε ο Φάουτσι. «Έτσι, θα κάνουμε ένα βήμα τη φορά, θα λάβουμε τα δεδομένα από την τρίτη ενισχυτική δόση και στη συνέχεια θα λάβουμε αποφάσεις με βάση τα επιστημονικά δεδομένα».

Ο Φάουτσι προειδοποίησε ότι η Όμικρον έχει καλύτερη ικανότητα να αποφεύγει την ανοσία που παρέχουν τα εμβόλια, προκαλώντας επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις.

Επεσήμανε όμως ότι «οι ενισχυτικές δόσεις επαναφέρουν τον βαθμό προστασίας στο επίπεδο περίπου που ήταν πριν».

«Έτσι, οι ενισχυτικές δόσεις είναι κρίσιμες έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την Όμικρον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», τόνισε.

Πηγή: nypost.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος