Επίθεση δέχθηκε τουριστική εγκατάσταση στο Μπαμακό, πρωτεύουσα του Μάλι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Εκπρόσωπος του υπουργείου Ασφαλείας, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν δύο νεκροί.
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Ασφαλείας του Μαλί, διευκρινίζοντας ότι ο ένας είναι Γάλλος.
Κάτοικοι της περιοχής όπου βρίσκεται η τουριστική εγκατάσταση, στην οποία συχνάζουν τουρίστες, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσαν πυροβολισμούς και ότι δυνάμεις του στρατού του Μάλι και της γαλλικής δύναμης Barkhane επενέβησαν.
Από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας διασώθηκαν 32 τουρίστες και όπως ανακοινώθηκε χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες η κατάσταση τελεί υπό έλεγχο, και δεν υπάρχει περιστατικό ομηρίας σε εξέλιξη.
Οι πρώτες αναφορές θέλουν τους τζιχαντιστές να βρίσκονται πίσω από την επίθεση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος