Δίκαιες εκλογές στη Λευκορωσία ζητεί το ΝΑΤΟ

Λανθασμένη και άδικη χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ οποιαδήποτε προσπάθεια από την κυβέρνηση της Λευκορωσίας να χρησιμοποιήσει τη Συμμαχία ως αποδιοπομπαίο τράγο για να καταστείλει τις διαμαρτυρίες πολιτών στη χώρα.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ ζήτησε να διεξαχθούν δίκαιες και αδιάβλητες εκλογές στη Λευκορωσία, όπου συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, καταγγέλλοντας νοθεία στις εκλογές της 9ης Αυγούστου.

«Το ΝΑΤΟ δεν αναπτύσσει τις στρατιωτικές του δυνάμεις στην περιοχή, ως εκ τούτου οιαδήποτε προσπάθεια από το καθεστώς της Λευκορωσίας να χρησιμοποιήσει το ΝΑΤΟ ως δικαιολογία ή ως αφορμή για να καταστείλει τους διαδηλωτές μέσα στην ίδια τους την χώρα είναι απολύτως λαθεμένη και απολύτως άδικη» τόνισε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, μιλώντας στο Βερολίνο πριν από την έναρξη της Συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε.

Πηγή: Reuters

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ