Bloomberg: Πάνω από 6 δισ. δολάρια η μείωση της προσωπικής περιουσίας του Ζούκερμπεργκ μέσα σε λίγες ώρες

Πάνω από 6 δισ. δολάρια μειώθηκε η προσωπική περιουσία του Ζούκερμπεργκ μέσα σε λίγες ώρες ενώ βρέθηκε και σε πιο χαμηλή θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Μεγάλη πτώση 4.9% σημείωσε και η μετοχή του Facebook με το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης να βρίσκεται εκτός λειτουργίας εδώ και πολλές ώρες. Η πτώση της μετοχής τη Δευτέρα μείωσε την περιουσία του Ζούκερμπεργκ στα 121,6 δισ. δολάρια ρίχνοντάς τον κάτω από τον Μπίλ Γκέιτς, στην 5η θέση του παγκόσμιου δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Bloomberg: Πάνω από 6 δισ. δολάρια η μείωση της προσωπικής περιουσίας του Ζούκερμπεργκ μέσα σε λίγες ώρες

Nα σημειωθεί ότι η πλατφόρμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι “(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια”, των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Σημαντικές απώλειες στη Wall Street

Στο μεταξύ με μεγάλη πτώση έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η αμερικανική κεφαλαιαγορά, επηρεασμένη από τον κλάδο της τεχνολογίας.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 323,54 μονάδων (–0,94%), στις 34.002,92 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 311,21 μονάδων (–2,14%), στις 14.255,48 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 56,58 μονάδων (–1,30%), στις 4.300,46 μονάδες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος