Αθώος δήλωσε στο δικαστήριο ο Κέβιν Σπέισι – Ο φόβος για τον «νεοναζί» πατέρα του

Array

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Κέβιν Σπέισι κατέθεσε τη Δευτέρα σε δικαστική αίθουσα της Νέας Υόρκης ότι δεν επιτέθηκε ποτέ σεξουαλικά στον 14χρονο τότε ηθοποιό Άντονι Ραπ, ο οποίος τον έχει μηνύσει ζητώντας αποζημίωση 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πριν καταθέσει ο ίδιος, κατά την τρίτη εβδομάδα της δίκης του, είχε ήδη κερδίσει μια νίκη όταν ένας δικαστής απέρριψε έναν από τους ισχυρισμούς του κ. Ραπ.

Αθώος δήλωσε στο δικαστήριο ο Κέβιν Σπέισι – Ο φόβος για τον «νεοναζί» πατέρα του
(Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, File)

Ο 50χρονος σήμερα Ραπ, γνωστός για τον ρόλο του στο Star Trek: Discovery, υπέβαλε καταγγελία εναντίον του Σπέισι το 2020 λέγοντας ότι τον άγγιξε ακατάλληλα όταν ο ίδιος ήταν 14 ετών και ο Σπέισι 26. Περιέγραψε πως μετά από ένα πάρτι το 1986 στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν τον είχε σηκώσει όπως ο γαμπρός μια νύφη και τον έβαλε στο κρεβάτι του πριν ξαπλώσει από πάνω του.

Ο Ραπ κατέθεσε στη δίκη ότι ξεγλύστρησε κάτω από έναν μεθυσμένο Σπέισι, χωρις να έχει βγάλει κανείς τα ρούχα του, και εκείνος τον ακολούθησε μέχρι την πόρτα και τον ρώτησε αν ήταν σίγουρος ότι ήθελε να φύγει.

Ο Κέβιν Σπέισι δήλωσε πως είχε σοκαριστεί όταν ο Ραπ δημοσιοποίησε τους ισχυρισμούς του πριν από πέντε χρόνια.

Οι κατηγορίες, μαζί με άλλες που ακολούθησαν, έφεραν τέλος στον δημοφιλή ρόλο του Σπέισι στη σειρά του Netflix “House of Cards” και εκτροχίασαν απότομα την καριέρα του. Τον Αύγουστο μάλιστα ένας δικαστής αποφάσισε ότι θα πρέπει να πληρώσει 31 εκατομμύρια δολάρια στους παραγωγούς της σειράς για τα έξοδα στα οποία υποβλήθηκαν μετά την απόλυσή του.

Αθώος δήλωσε στο δικαστήριο ο Κέβιν Σπέισι – Ο φόβος για τον «νεοναζί» πατέρα του
(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File)

«Έμαθα ένα μάθημα: ποτέ να μην απολογείσαι για κάτι που δεν έκανες»

Ο Σπέισι, 63 ετών, σκούπισε τα δάκρυα από τα μάτια του με ένα χαρτομάντιλο καθώς περιέγραφε την έντονη πίεση που δέχτηκε τότε από δημοσιογράφους και δικηγόρους να απαντήσει άμεσα με συμπόνια και ενσυναίσθηση και να ζητήσει συγγνώμη στον Ραπ.

«Δεν ήξερα πώς θα μπορούσε να είναι αλήθεια κάτι τέτοιο», είπε, προσθέτοντας ότι δεν θα ενδιαφερόταν σεξουαλικά για τον κ. Ραπ καθώς ήταν ανήλικος.

Αθώος δήλωσε στο δικαστήριο ο Κέβιν Σπέισι – Ο φόβος για τον «νεοναζί» πατέρα του
(AP Photo, File)

Ωστόσο υπέκυψε στις πιέσεις να ζητήσει συγγνώμη, γράφοντας στο Twitter ότι δεν θυμάται τη συνάντηση με τον Ραπ, προσθέτοντας: «Αλλά αν συμπεριφέρθηκα τότε όπως περιγράφει, του οφείλω την πιο ειλικρινή συγγνώμη για αυτό που θα ήταν βαθιά ακατάλληλη συμπεριφορά μέθης. Και λυπάμαι για τα συναισθήματα που περιγράφει ότι κουβαλούσε μαζί του όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Σπέισι είπε στους ενόρκους ότι μετανιώνει τώρα για «όλη τη δήλωσή μου».

«Έμαθα ένα μάθημα, το οποίο είναι ποτέ να μην απολογείσαι για κάτι που δεν έκανες», είπε.

Ξεχωριστές κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση – που ισχυρίζονται ότι ο κ. Σπέισι χούφτωσε έναν 18χρονο σε εστιατόριο στο Ναντάκετ της Μασαχουσέτης το 2016 – κατέρρευσαν το 2019 αφού οι δικηγόροι του ηθοποιού υποστήριξαν ότι ο κατήγορος είχε «πειράξει» τα γραπτά μηνύματα στο τηλέφωνό του.

Αθώος δήλωσε στο δικαστήριο ο Κέβιν Σπέισι – Ο φόβος για τον «νεοναζί» πατέρα του
(AP Photo/Steven Senne)

Τον Ιούλιο, ο Κέβιν Σπέισι δήλωσε αθώος στο Λονδίνο για ποινικές κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε τρεις άνδρες πριν από πάνω από μια δεκαετία. Αυτή η δίκη πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2023.

Ομοφυλόφιλος γιος ενός ρατσιστή και νεοναζί πατέρα

Ο Κέβιν Σπέισι μίλησε επίσης για τα παιδικά του χρόνια με έναν πατέρα τον οποίο περιέγραψε ως «ακραίο ρατσιστή και νεοναζί».

Ο 63χρονος ηθοποιός είπε ότι «αναγκάστηκε να ακούει ώρες και ώρες» «μίσους» από τον πατέρα του, κάτι που του ενστάλαξε ένα «μίσος» για την μισαλλοδοξία και τον φανατισμό.

Αυτό, είπε, τον αποθάρρυνε επίσης από το να αποκαλύψει δημοσίως ότι ήταν ομοφυλόφιλος νωρίτερα.

«Δεν έχω μιλήσει ποτέ για αυτά τα πράγματα δημόσια», κατέθεσε.

Αθώος δήλωσε στο δικαστήριο ο Κέβιν Σπέισι – Ο φόβος για τον «νεοναζί» πατέρα του
(AP Photo/Yuki Iwamura)

Είπε ότι σκεφτόταν να αποκαλύψει δημόσια ότι ήταν ομοφυλόφιλος για περίπου 18 μήνες προτού αποφασίσει να το ανακοινώσει μετά τις καταγγελίες του Rapp.

Ο Σπέισι έκλαψε καθώς περιέγραψε ότι μετάνιωσε αμέσως για τον χρονική στιγμή της αποκάλυψης, καθώς αντιμετώπισε αντιδράσεις από την ομοφυλοφιλική κοινότητα, μεταξύ άλλων από φίλους, και άλλους που νόμιζαν ότι χρησιμοποιούσε την ανακοίνωση για να αλλάξει θέμα, να εκτρέψει την προσοχή από τις κατηγορίες εναντίον του.

«Ήταν πραγματικά λάθος και ήταν πολύ κακό και λυπάμαι βαθιά», είπε καθώς η φωνή του έσπασε.

Με πληροφορίες από: AP, CNN, BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος