Αυστραλία: Συντριβή μονοκινητήριου σε εμπορικό κέντρο- Πέντε νεκροί (ανταπόκριση-video)

Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Πέντε άνθρωποι έχασαν τις πρώτες πρωινές ώρες τη ζωή τους, όταν ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη στην οροφή ενός εμπορικού κέντρου στην Αυστραλία, σε ελάχιστη απόσταση από το αεροδρόμιο του Essaendon, κοντά στο κέντρο της Μελβούρνης.

Ο πιλότος του αεροσκάφους, λίγο πριν τη συντριβή, εξέπεμψε σήμα κινδύνου και σύμφωνα με τις Αρχές, επιχειρούσε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο από το οποίο είχε μόλις απογειωθεί.

Ο Αστυνομικός υποκομμισάριος της Πολιτείας της Βικτώρια Στίβεν Λεϊν ανακοίνωσε πως τα θύματα ήταν όλοι επιβάτες του αεροσκάφους και δεν υπήρξαν θύματα στο εμπορικό κέντρο το οποίο ήταν κλειστό τη στιγμή της σύγκρουσης. Στο τεράστιο εμπορικό κέντρο το οποίο συνορεύει με τον αεροδιάδρομο, οι πύλες θα άνοιγαν μια ώρα μετά.

Ο Πρωθυπουργός της Βικτώρια Ντάνιελ Αντριους σε μήνυμα του ανέφερε πως πρόκειται “για τη χειρότερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία της Πολιτείας τα τελευταία 30 χρόνια.

Το αεροπλάνο που μόλις είχε απογειωθεί, κατά τη σύγκρουση εξερράγη καθώς οι δεξαμενές του ήταν γεμάτες καύσιμα, προκαλώντας πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε και εκτός του εμπορικού κέντρου, στον παρακείμενο χώρο πάρκινγκ, ενώ τμήματα του αεροσκάφους κατέπεσαν ακόμη και στον πλέον πολυσύχναστο οδικό άξονα που διασχίζει την περιοχή και συνδέει τα βόρεια προάστια με το κέντρο της πόλης.

ΠΗΓΗ:Ανταπόκριση-Αυστραλία-Έμμα Παπαεμμανουήλ
Σχετική είδηση:Αυστραλία: Πέντε νεκροί από συντριβή μικρού αεροπλάνου σε εμπορικό κέντρο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος