Κορονοϊός: Νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων στην Ινδία – Δραματική η κατάσταση και στη Βραζιλία

Δραματικός είναι ο απολογισμός της πανδημίας στην Ινδία, όπου καταγράφηκε νέο θλιβερό ρεκόρ θυμάτων του κορονοϊού, 3.689 θάνατοι, και πάνω από 392.000 νέα κρούσματα της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο.

Μία ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο, η Ινδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατέγραψε περισσότερες από 400.000 μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο.

Το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει και οι συγγενείς ασθενών, απελπισμένοι, αναζητούν ιατρική περίθαλψη, καθώς στα νοσοκομεία υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις κλινών και φιαλών οξυγόνου.

Η χώρα εντατικοποιεί τους εμβολιασμούς, μετά την παραλαβή 150 χιλιάδων δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, ενώ έχει αρχίσει να φθάνει και η ξένη βοήθεια από την Γαλλία και τη Γερμανία.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι είχε συνομιλίες την Κυριακή με τον υπουργό Υγείας της χώρας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Την ίδια ημέρα, ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων για τις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν σε 5 ινδικά κρατίδια. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα δείξει πόσο έχει επιδράσει η διαχείριση της πανδημίας στη δημοτικότητα της κυβέρνησης Μόντι.

Ο ιός εξακολουθεί να «καλπάζει» και στη Λατινική Αμερική. Στη Βραζιλία, καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες, 2.656 θάνατοι λόγω Covid-19. Ενώ η χώρα μετρά συνολικά πάνω από 406.000 θανάτους, χιλιάδες υποστηρικτές του Βραζιλιάνου προέδρου Μπολσονάρο βγήκαν στους δρόμους στο Σάο Πάολο, για να εκφράσουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του για τον χειρισμό της υγειονομικής κρίσης.

Πηγές: ΕΡΤ, BBC

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ