Κορονοϊος – Κόσμος: Lockdown στο Νέο Δελχί – Δείγματα επανεκκίνησης στην Ευρώπη

Στην Ινδία ξεκινάει  εξαήμερο λοκντάουν στο Νέο Δελχί, οι μολύνσεις ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια, στην Ευρώπη ορισμένες χώρες  αρχίζουν να αίρουν σταδιακά τους περιορισμούς, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες όλοι οι πολίτες άνω των 18 μπορούν από σήμερα να εμβολιαστούν.

Η Ελβετία, το Βέλγιο, η Σλοβενία, η Σλοβακία, το Μονακό, η Πορτογαλία και η Δανία σε σταδιακή επανεκκίνηση.

Η Πορτογαλία εισήλθε στην τρίτη φάση μιας σταδιακής άρσης των μέτρων που ξεκίνησε εδώ και ένα μήνα, με το άνοιγμα εκ νέου των εμπορικών κέντρων, των εσωτερικών χώρων των καφέ και των εστιατορίων, των χώρων εκδηλώσεων, των Λυκείων και των Πανεπιστημίων.

Η Ιταλία θα άρει τους περιορισμούς σε πολλές περιοχές της χώρας από τις 26 Απριλίου με την προειδοποίηση ότι απαιτείται προσοχή ώστε οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν να μην χρειαστεί να ξανακλείσουν.

Η Ολλανδία και η Γαλλία, από την πλευρά τους, σχεδιάζουν να ανοίξουν εκ νέου τους ανοιχτούς χώρους των καφέ λίγο αργότερα και συγκεκριμένα από τα τέλη Απριλίου ως τα μέσα Μαϊου.

ΗΠΑ: Οι μισοί ενήλικες Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση

Από σήμερα όλοι οι πολίτες άνω των 18 μπορούν να εμβολιαστούν, ενώ η αναστολή της χορήγησης του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson δεν επηρεάζει τον ρυθμό της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Συνολικά, πάνω από 132,12 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, το 50,4% των πολιτών άνω των 18 ετών έχει ανοσοποιηθεί εν μέρει, ενώ το 32,5% εξ ολοκλήρου.

Σύστημα ανοιχτών συνόρων μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας

Από σήμερα επιτρέπεται στους κατοίκους της Αυστραλίας να μεταβαίνουν αεροπορικώς στη Νέα Ζηλανδία για πρώτη φορά έπειτα από ένα χρόνο χωρίς την υποχρέωση να τίθενται σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες πολιτείες της Αυστραλίας έχουν επιτρέψει τις επισκέψεις χωρίς υποχρέωση καραντίνας από τη Νέα Ζηλανδία από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, η Νέα Ζηλανδία επέβαλε την απομόνωση για τις αφίξεις από τη γείτονά της επικαλούμενη τις ανησυχίες για τα σποραδικά ξεσπάσματα μετάδοσης της COVID-19 στην Αυστραλία.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ με την κατάσταση στα νοσοκομεία και το ρεκόρ κρουσμάτων, είναι ανοιχτά από τις αρχές Απριλίου τα μπαρ και τα εστιατόρια και από σήμερα αναμένεται να ανοίξουν και οι παραλίες.

Στις χώρες που αυστηροποιούνται τα μέτρα, εντάσσεται και η Τυνησία όπου κλείνουν όλα τα σχολεία μέχρι τις 30 Απριλίου και τίθενται περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών προκειμένου να ανασχεθεί η πανδημία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος