Μέρκελ: Ημέρα θλίψης στην Γερμανία για τους 100.000 νεκρούς

Ξεπέρασε το φράγμα των 100.000 νεκρών από επιπλοκές του κορονοϊού η Γερμανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Άλλοι 351 θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 100.119.

Η Γερμανία είναι η πέμπτη χώρα που ξεπέρασε αυτόν τον αριθμό μετά τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τη Γαλλία. Η Ελλάδα μετρά πάνω από 17.600 θύματα από την αρχή της πανδημίας.

Το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε επίσης ότι η Γερμανία σημείωσε ρεκόρ και στα ημερήσια επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς εντοπίστηκαν σε ένα 24ωρο άλλα 75.961 φορείς της νόσου. Από την έναρξη της πανδημίας, η Γερμανία είχε περισσότερα από 5,57 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19.

Η αύξηση των κρουσμάτων ώθησε τη νέα κυβέρνηση να ανακοινώσει την Τετάρτη τη δημιουργία μιας νέας μόνιμης ομάδας εμπειρογνωμόνων για να συμβουλεύει τους αξιωματούχους σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και οι άνθρωποι που βλέπουμε να νοσούν σήμερα είναι οι ασθενείς που θα βρίσκονται στην εντατική σε 10 ή 14 ημέρες», δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ η οποία χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα θλιβερή και έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για ακόμα περισσότερους νεκρούς.

Η ίδια ήθελε άμεση επιβολή γενικού lockdown και για εμβολιασμένους, αλλά η εισήγησή της απορρίφθηκε από τα κόμματα του μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα BILD.

Πηγή: apnews.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος