Γερμανία: Ρεκόρ 76.000 κρουσμάτων Covid-19 σε ένα 24ωρο-Έσπασε το φράγμα των 100.000 θανάτων

Καλπάζει η εξάπλωση της πανδημίας στην Γερμανία καθώς σήμερα Πέμπτη οι μετρήσεις των προηγουμένων 24άρων ωρών έδειξαν ότι ακόμη 351 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, με το σύνολο των θανάτων  στη χώρα να φθάνει τους 100.119.

Δραματικός είναι και ο αριθμός των κρουσμάτων για το ίδιο χρονικό διάστημα αφού επιβεβαιώθηκαν 75.961 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός , που συντρίβει το ρεκόρ της προηγουμένης (66.884), με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων να φθάνει πλέον τις 8.573.756.

Ολοένα και περισσότερο εκφράζονται φόβοι πως τα νοσοκομεία απειλούνται με κορεσμό.

Τα νοσοκομεία σε ορισμένα κρατίδια είναι ήδη αντιμέτωπα με «οξεία υπερφόρτωση», που καθιστά αναγκαία τη διακομιδή ασθενών αλλού, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο Γκέρνοτ Μαρξ, πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας εντατικολογίας.

Ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών έφθασε τα 419,7 κρούσματα, επίπεδο που επίσης δεν έχει προηγούμενο. Σε πολλές περιοχές, έχουν επανέλθει σε ισχύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα για να αναχαιτιστεί το λεγόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας, το πιο σφοδρό από την εκδήλωσή της στη χώρα.

Περίπου το 69% του πληθυσμού της Γερμανίας έχει εμβολιαστεί πλήρως, ποσοστό αισθητά χαμηλότερο από αυτό σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία (75%).

Η αναζωπύρωση της πανδημίας φέρνει, προτού καν αναλάβει, σε δύσκολη θέση τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό, που θα πάρει το τιμόνι της χώρας τον Δεκέμβριο.

Ο Όλαφ Σόλτς αναγνώρισε ότι, «η κατάσταση είναι σοβαρή» ωστόσο ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός που θα  αναλάβει υπό την καγκελαρία του δεν φαίνεται να υιοθετεί, τουλάχιστον άμεσα, την ιδέα ενός εθνικού lockdown.

H διεύρυνση της χρήσης του υγειονομικού πάσου, ειδικά στις συγκοινωνίες, και η επιβολή περιορισμών στους ανεμβολίαστους, φαίνεται ότι είναι περισσότερα προτιμητέα μέτρα, για την ώρα.

Ο ίδιος ο Σόλτς  δήλωσε πως η Γερμανία πρέπει να «μελετήσει» την ενδεχόμενη «επέκταση» του υποχρεωτικού εμβολιασμού, που ήδη ισχύει στον στρατό και προσεχώς θα είναι επιβεβλημένος για τους υγειονομικούς και πρόσθεσε ότι θα αποδεσμευθεί ένα δισεκατομμύριο ευρώ για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Χθες  Τετάρτη, η απερχόμενη κυβέρνηση υπό την Άνγκελα Μέρκελ παράτεινε ως τον ερχόμενο Απρίλιο ,τις κρατικές ενισχύσεις στις εταιρείες που πλήττονται από κλεισίματα ή μείωση του τζίρου τους, καθώς και την επιδότηση της εργασίας με μειωμένο ωράριο, ή της μερικής ανεργίας.

Πηγή: ΑΠE-ΜΠE-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος