Κλιματική Αλλαγή: Στους 50 βαθμούς το θερμόμετρο στον Καναδά στους 47 στις ΗΠΑ

Φονικός καύσωνας πλήττει τα τελευταία 24ωρα τον Καναδά με εκατοντάδες νεκρούς και το θερμόμετρο να αγγίζει τους 50 βαθμούς Κελσίου.  Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες, που οφείλονται στη συγκέντρωση θερμών αέριων μαζών πάνω από συγκεκριμένες περιοχές, θα διατηρηθούν και τα επόμενα 24ωρα.

Στο Σάλεμ του Όρεγκον, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 47 βαθμούς, η υψηλότερη που έχει καταγραφεί από το 1890. Ανυπόφορη η ζέστη σε Σιάτλ και Πόρτ-λαντ, όπου μέχρι και τα καλώδια έχουν λιώσει από τις υψηλές θερμοκρασίες. Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε πως τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

Στον Καναδά το φονικό κύμα καύσωνα  που χαρακτηρίζεται ως  το σφοδρότερο μέχρι σήμερα,  δείχνει σημάδια  μικρής υποχώρησης,  όμως  φαίνεται πως αυτήν την εβδομάδα θα σπάσουν πολλά ρεκόρ θερμοκρασίας που είχαν καταγραφεί πριν από δεκαετίες.

Τουλάχιστον 233 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας μεταξύ της Παρασκευής και της Δευτέρας, περίπου 100 περισσότεροι σε σύγκριση με τον μέσο όρο τεσσάρων ημερών, ανέφερε η ιατροδικαστική υπηρεσία της επαρχίας. Από τον παρατεταμένο καύσωνα, καλλιέργειες κάηκαν στην κυριολεξία στις καναδικές Πεδιάδες, ενώ σχολεία έκλεισαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος