Κλιματική Αλλαγή: Περισσότερα από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο

Περισσότερα από εκατό δελφίνια του γλυκού νερού βρέθηκαν νεκρά στον βραζιλιάνικο Αμαζόνιο, ως υποτιθέμενη συνέπεια του καύσωνα που καταγράφηκε στην περιοχή, αναφέρει το πρακτορείο dpa.

Τα άψυχα σώματα των θηλαστικών ανακαλύφθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα νερά της λίμνης Τεφέ, περίπου 520 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Μανάους, ανέφερε την Παρασκευή το Ινστιτούτο Αειφόρου Ανάπτυξης Mamirauá.

Η ακριβής αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Ωστόσο, πιστεύεται ότι σχετίζεται με τη φετινή  ζέστη και την ξηρασία, φαινόμενα που έχουν δημιουργήσει θερμοκρασίες νερού στη λίμνη άνω των 39 βαθμών Κελσίου. Πολλοί ποταμοί στη λεκάνη του Αμαζονίου μεταφέρουν πολύ λιγότερο νερό από τον μέσο όρο των τελευταίων ετών. Η κανονική ξηρή περίοδος επιδεινώνεται τώρα από το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο.

Τα δελφίνια του Αμαζονίου είναι τα μεγαλύτερα δελφίνια του ποταμού, φτάνουν περίπου τα 2 έως 2,5 μέτρα και ζυγίζουν μεταξύ 85 και 185 κιλά.

«Τα δελφίνια του Αμαζονίου εκτίθενται σε πολυάριθμες απειλές, όπως οι επιπτώσεις των υδροηλεκτρικών σταθμών, η ρύπανση από υδράργυρο και οι συγκρούσεις με τους ανθρώπους», δήλωσε η Mariana Paschoalini Frias από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF. «Τα δελφίνια του γλυκού νερού επηρεάζονται τώρα ακόμη πιο άμεσα από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», πρόσθεσε η Φρίας.

 Πηγή:Digi24.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος