Κλιματική αλλαγή: Γαλλία και Βρετανία καταγράφουν το 2022 τις υψηλότερες θερμοκρασίες στα χρονικά τους

Array

Το 2022 η μέση θερμοκρασία στη Γαλλία ήταν στους 14,5°C σε εθνικό επίπεδο και ήταν η υψηλότερη από το 1900, δηλαδή από τότε που η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία καταγράφει τις μέσες θερμοκρασίες. Μια μέρα νωρίτερα, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωνε με τη σειρά της ότι το 2022 η χώρα βίωσε τη θερμότερη χρονιά στα δικά της χρονικά, δηλαδή από το 1884.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας, η χώρα γνώρισε το 2022 τρία κύματα καύσωνα με το φετινό καλοκαίρι να είναι το δεύτερο θερμότερο μετά το 2003. Πολλά ρεκόρ θερμοκρασίας καταρρίφθηκαν, κυρίως στη δυτική πλευρά της χώρας, όπου σε πολλές πόλεις το θερμόμετρο κάποιες μέρες ξεπέρασε τους 40°C.

Το έτος 2022 είναι επίσης το δεύτερο πιο ξηρό που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γαλλία, σχεδόν ισοδύναμο με το 1989. Το έλλειμμα βροχοπτώσεων έφτασε το 25% κατά μέσο όρο σε σύγκριση με τις βροχοπτώσεις της περιόδου 1991-2020.

Από την πλευρά της, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι η μέση ετήσια θερμοκρασία το 2022 έφθασε στους 10 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά, επισημαίνοντας ότι η οφειλόμενη στην ανθρώπινη δραστηριότητα κλιματική αλλαγή έχει καταστήσει την αύξηση της θερμοκρασίας κατά περίπου 160 φορές πιθανότερη.

Γερμανία: Συνάντηση Σολτς με εκπροσώπους αυτοκινητοβιομηχανιών για την προστασία του κλίματος

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα συναντηθεί με κορυφαίους εκπροσώπους της βιομηχανίας παραγωγής οχημάτων την Τρίτη, προκειμένου να συζητήσει τις πολιτικές για την προστασία του κλίματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν, η ανθεκτικότητα των αλυσίδων εφοδιασμού και η προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο που δεν προσδιόρισε τις εταιρίες που θα εκπροσωπηθούν στη συνάντηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Τα δυο τρίτα των παγετώνων θα εξαφανιστούν μέχρι το 2100, προειδοποιεί νέα μελέτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος