Κίνα: Σοκαριστικές ελλείψεις έχει επιφέρει το αυστηρό lockdown στην πόλη Σιάν – Και η Γιουζού σε lockdown

Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση έχουν περιέλθει πολλοί κάτοικοι στην κινεζική πόλη Σιάν, καθώς το lockdown στο οποίο βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες, συγκεκριμένα από τις 23 Δεκεμβρίου, έχει επιφέρει ελλείψεις στις προμήθειές τους σε φαγητά και γενικότερα σε είδη πρώτης ανάγκης.

Περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε αναγκαστική απομόνωση στα σπίτια τους και πλέον δεν μπορούν να βγουν ούτε για να αγοράσουν προμήθειες.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στα socia media, κάτοικοι φτάνουν στο σημείο να κάνουν…ανταλλακτικό εμπόριο. Οι συνθήκες εξαθλίωσης στις οποίες ζουν τον τελευταίο καιρό, τους ωθούν να ανταλλάζουν προμήθειες, ακόμη και τεχνολογικά gadjets, έναντι φαγητού.

Αναφέρεται ότι οι Αρχές παρέχουν στα νοικοκυριά φαγητό, ωστόσο ορισμένοι κάτοικοι δηλώνουν πως ξεμένουν από προμήθειες ή ότι δεν έχουν λάβει ακόμη τη βοήθεια από τους αρμόδιους.

Σύμφωνα με το BBC, στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης βλέπουμε φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν ανθρώπους να ανταλλάσσουν τσιγάρα για λαχανικά, καθαριστικό πιάτων, για μήλα, χαρτί υγείας για λίγα λάχανα.

Επιπλέον, σε ένα βίντεο εμφανίζεται ένας κάτοικος ο οποίος ανταλλάσσει μία παιχνιδοκονσόλα Nintendo για ένα πακέτο noodles και δύο ψωμάκια.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού οι κινεζικές αρχές έχουν υιοθετήσει μια πολιτική «zero-Covid», με στόχο να περιορίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο η εμφάνιση νέων κρουσμάτων, γεγονός που όπως αποδεικνύεται αγγίζει τα όρια του αναγκαστικού εγκλεισμού. Έτσι, έχουν απαγορευθεί οι πτήσεις από τη Σιάν, ενώ γίνονται εκατομμύρια τεστ στην επαρχία Σααντζί, όπου βρίσκεται η πόλη.

Η Κίνα έθεσε σε lockdown ακόμη ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε πόλη στο κεντρικό τμήμα της χώρας μετά τον εντοπισμό τριών ασυμπτωματικών κρουσμάτων covid-19.

Η πόλη Γιουζού, που βρίσκεται στην επαρχία Χενάν, περίπου 800 χιλιόμετρα νότια του Πεκίνου, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, το βράδυ, στο 1,2 εκατομμύριο κατοίκους της ότι θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Το μέτρο, η χρονική διάρκεια του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί, ελήφθη μετά τον εντοπισμό τριών ασυμπτωματικών κρουσμάτων covid-19.

Σε όλη τη Γιουζού «θα τοποθετηθούν οδοφράγματα προκειμένου να εφαρμόζονται αυστηρά τα μέτρα πρόληψης», ανακοίνωσε η δημαρχία της πόλης στον λογαριασμό της στο Weibo.

Πλέον απαγορεύεται στους κατοίκους της πόλης να εξέρχονται από αυτή, εκτός κι αν έχουν λάβει σχετική άδεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος