Κίνα: Προς κατάρριψη άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο – Τρεις οι καταρρίψεις από ΗΠΑ και Καναδά

Σύμφωνα με δημοσίευμα οι κινεζικές αρχές έχουν ενημερώσει κατοίκους του Κινγκντάο ότι σκοπεύουν να καταρρίψουν ύποπτο αντικείμενο

Η Κίνα προετοιμάζεται να καταρρίψει ιπτάμενο αντικείμενο που εθεάθη πάνω από την επαρχία Shandong στα ανατολικά της χώρας κι αν η πληροφορία που έδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης επαληθευτεί, θα είναι η τρίτη κατάρριψη αυτής της εβδομάδας. Και δεύτερο άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο επλήγη μέσα σε 24 ώρες από μαχητικά αεροσκάφη του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών με τη συνδρομή F-22.

Η Κίνα ετοιμάζεται να καταρρίψει ένα άγνωστο αντικείμενο που εντοπίστηκε να πετά πάνω από τα ύδατα κοντά στο λιμάνι της πόλης Κινγκντάο, αναφέρει η εφημερίδα The Paper. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι οι κινεζικές αρχές έχουν ενημερώσει τους ψαράδες στην παράκτια πόλη να προσέχουν γιατί σκοπεύουν να καταρρίψουν το ύποπτο αντικείμενο.

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς κατέρριψαν τρία αερομεταφερόμενα αντικείμενα σε μεγάλο υψόμετρο αυτόν τον μήνα, συμπεριλαμβανομένου ενός που καταρρίφθηκε στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας στις 4 Φεβρουαρίου. Η Ουάσιγκτον είπε ότι εστάλη σκόπιμα από την Κίνα για επιτήρηση. Το Πεκίνο επέμεινε ότι επρόκειτο για αβλαβή συσκευή παρακολούθησης του καιρού που εκτινάχθηκε εκτός πορείας. 

Ο τελευταίος συναγερμός σήμανε πάνω από τον εναέριο χώρο του Καναδά στο Γιούκον της Αλάσκας, όπου άγνωστο αντικείμενο πετούσε σε ύψος επικίνδυνο για τα πολιτικά αεροσκάφη και πάλι στα 40.000 πόδια.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είχε επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο και στη συνέχεια έδωσε εντολή για την κατάρριψη του αντικειμένου. 

Πηγή: Newsweek

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος