Το Πεκίνο δημοσιοποίησε στις 27 Ιουλίου, μία σειρά εγκυκλίων για την αύξηση της κατανάλωσης των αγροτικών προϊόντων. Οι προσπάθειες στρέφονται προς την βελτίωση της αλυσίδας εφοδιασμού, αλλά και την αύξηση της ζήτησης.
Οι εγκύκλιοι καταρτίστηκαν από το υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικών Ζητημάτων, αλλά και εννέα άλλα υπουργεία, παροτρύνοντας για προσπάθειες που θα καταστήσουν πιο λειτουργική τη χρήση της αλυσίδας εφοδιασμού των πράσινων και υψηλής ποιότητας αγροτικών προϊόντων, προκειμένου να ικανοποιηθούν πολλές και διαφορετικές καταναλωτικές ανάγκες.
Ειδικότερα, οι εγκύκλιοι περιγράφουν μέτρα για τη βελτίωση των κανονισμών για τα πράσινα, οργανικά και με γεωγραφική προέλευση προϊόντα, αλλά και για πιστοποιημένα προϊόντα. Σκοπός είναι να προωθηθεί η αξιολόγηση επί τη βάσει της ποιότητας, η ανάπτυξη προϊόντων με νέου τύπου διαδικασίες, αλλά και η εμπορική προώθηση τοπικών καινοτόμων προϊόντων ειδικής προέλευσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Xinhua
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος