Κίνα και Ινδονησία κάνουν έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κίνας και της Ινδονησίας ζήτησαν άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός στη Γάζα μετά από συνάντηση στην Τζακάρτα την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press (AP), ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδονησίας Ρέτνο Μαρσούντι είπε στους δημοσιογράφους ότι οι δύο χώρες μοιράζονται την ίδια άποψη για τη σημασία της κατάπαυσης του πυρός και της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους.

«Είμαι βέβαιος ότι η Κίνα θα χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να αποτρέψει την κλιμάκωση», είπε ο Μαρσούντι, προσθέτοντας ότι η Κίνα και η Ινδονησία «θα υποστηρίξουν επίσης πλήρως την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ».

Το AP αναφέρει ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη ημέρα μιας εξαήμερης περιοδείας κατά την οποία ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι θα επισκεφθεί επίσης την Παπούα Νέα Γουινέα και την Καμπότζη.

Ο Γουάνγκ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για παρεμπόδιση των ψηφισμάτων κατάπαυσης του πυρός στον ΟΗΕ. «Η σύγκρουση στη Γάζα έχει διαρκέσει μισό χρόνο και έχει προκαλέσει μια σπάνια ανθρωπιστική τραγωδία στον 21ο αιώνα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της διεθνούς κοινότητας και συνέχισε να εξετάζει το σχέδιο ψηφίσματος για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αλλά οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο», είπε ο Γουάνγκ.

Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο σε μια σειρά προτεινόμενων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας επειδή δεν συνέδεαν την κατάπαυση του πυρός απευθείας με την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων ούτε καταδίκαζαν τις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου, πριν επιτρέψουν την έγκριση ενός ψηφίσματος με αποχή στα τέλη Μαρτίου.

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος