Κίεβο – Βομβαρδισμός εμπορικού κέντρου: Τι μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ – Συγκλονιστικό βίντεο απεγκλωβισμού

Οκτώ νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής ο απολογισμός, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, από το βομβαρδισμό συνοικίας του Κιέβου κατά τη διάρκεια της νύχτας, κατά τον οποίο χτυπήθηκαν σπίτια κι ένα εμπορικό κέντρο.

Αποστολη – Κίεβο: Ευτυχία Πενταράκη, Κάμερα: Γιάννης Κολιγλιάτης

«Ακούστηκαν εκρήξεις σε περισσότερες από μια περιοχές. Η πολύ δυνατή έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία Ποντίλσκι με τις εικόνες από τις αγωνιώδεις διασωστικές προσπάθειες να είναι χαρακτηριστικές της σφοδρότητάς της», μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ στην περιοχή Ευτυχία Πενταράκη.

Η ίδια έκανε λόγο για την πιο δύσκολη νύχτα εδώ και πολλές μέρες με εκρήξεις και σειρήνες να ηχούν σχεδόν μέχρι το ξημέρωμα. «Ήταν η πρώτη φορά που ακούσαμε αντιαεροπορικά και μαζί τροχιοδεικτικά πυρά τόσο κοντά στην καρδιά του Κιέβου, στην πλατεία της Ανεξαρτησίας. Φαίνεται πως έχουμε περάσει σε επόμενη φάση, όπου πλέον έχουν κλιμακωθεί οι επιθέσεις κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας και κατά αμάχων. Δεν έχουμε δει να πλήττονται στόχοι που να μπορούν να χαρακτηριστούν στρατιωτικοί. Όλα τα χτυπήματα είναι σε κατοικημένες περιοχές σε απόσταση 7-8 χλμ από το κέντρο. Αυτό προκαλεί ανησυχία και στέλνει τους κατοίκους στα καταφύγια» είπε προσθέτοντας ότι υπάρχουν πληροφορίες και για γενικευμένο συναγερμό σε πόλεις στα δυτικά.

Το τμήμα της κρατικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης του Κιέβου επιβεβαίωσε αρχικά τέσσερις νεκρούς με τον Γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας να ανεβάζει τον απολογισμό στους οκτώ.

Σύμφωνα με τα Γαλλικό πρακτορείο στο εμπορικό κέντρο Retroville, στο βορειοδυτικό τμήμα του Κιέβου, όπου σημειώθηκε το ισχυρότερο πλήγμα, καταστράφηκαν αυτοκίνητα στον χώρο στάθμευσης, άνοιξε γιγαντιαίος κρατήρας πολλών μέτρων και εκδηλώθηκε πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε.

Ολόκληρο το νότιο τμήμα του μεγάλου εμπορικού κέντρου καταστράφηκε, όπως και ιδιωτικό γυμναστήριο που βρισκόταν στον χώρο του πάρκινγκ.

Οι φωτογραφίες από την περιοχή δείχνουν την ολοκληρωτική καταστροφή.

Πυροσβέστες και στρατιωτικοί ερευνούν τα συντρίμμια για να εξακριβώσουν αν υπάρχουν κι άλλα θύματα.

Δείτε βίντεο του Γαλλικου Πρακτορείου με τις προσπάθειες απεγκλωβισμού ενός άνδρα από τα συντρίμμια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος