Η ΕΡΤ στο Κίεβο: Το 86% των Ουκρανών επιμένει στη μάχη μέχρι την τελική νίκη

Array

Ακλόνητο παραμένει το σθένος των Ουκρανών, οι οποίοι μετά από οκτώ μήνες πολέμου, δεν υποχωρούν, απαιτώντας να φύγει και ο τελευταίος Ρώσος από τα ουκρανικά εδάφη.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Κίεβο, Κώστα Ονισένκο, το 86% των Ουκρανών επιμένει στη μάχη μέχρι την τελική νίκη, παρά τις μαζικές αεροπορικές επιθέσεις και τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζουν.

Ακόμη και στις ανατολικές περιφέρειες του Χαρκόβου και του Ντονέτσκ, που βιώνουν πολύ περισσότερες μάχες και φιλοξενούν μεγαλύτερο αριθμό Ρωσόφωνων, το 69% επιμένει στην ίδια απάντηση, στη συνεχιζόμενη ένοπλη αντίσταση.

Η έρευνα διεξήχθη από το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου (KIIS) στο χρονικό διάστημα 21-23 Οκτωβρίου. Ο υποδιευθυντής του KIIS, Αντόν Χρουσέτσκι δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι ο βομβαρδισμός πόλεων στην Ουκρανία από τη Ρωσία είχε τον αντίθετο από τον επιδιωκόμενο στόχο «να σπείρει πανικό, απόγνωση και να αναγκάσει τους Ουκρανούς να παραδοθούν».

«Ναι, ο τρόμος συνεχίζεται, άνθρωποι πεθαίνουν και τραυματίζονται, ουκρανικές οικογένειες αναγκάζονται να περνούν τα βράδια τους στο σκοτάδι. Ωστόσο, ο εθνικός πόνος από τις απώλειες και τις καταστροφές δεν φοβίζει τους ανθρώπους», είπε. «Ο ουκρανικός λαός διατηρεί ισχυρή ενότητα και σταθερότητα και είναι έτοιμος να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τη νίκη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος