Κηδεία Ελισάβετ: Στην ίδια σειρά ο βασιλιάς Φελίπε και ο Χουάν Κάρλος – Τι λέει το ΥΠΕΞ

Array

Διευκρινίσεις χρειάστηκε να δώσει από το Λονδίνο ο υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες μετά το γεγονός ότι το βρετανικό πρωτόκολλο τοποθέτησε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στην ίδια σειρά τον νυν βασιλιά Φελίπε και την βασίλισσα Λετίθια, μαζί με τον πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος και την βασίλισσα Σοφία.

Όπως επισήμανε ο Αλμπάρες «οι ρόλοι (της εκπροσώπησης της Ισπανίας) είναι σαφώς καθορισμένοι» στην κηδεία της Ελισάβετ, δεδομένης της προσδοκίας που δημιουργεί στο Λονδίνο η παρουσία του επίτιμου βασιλιά, Juan Carlos I. και ότι «αρχηγός του κράτους είναι ξεκάθαρα ο Φελίπε ο ΣΤ’».

Μιλώντας σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης στην είσοδο της ισπανικής πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο υπουργός αναφέρθηκε στην ταραχή που προκλήθηκε από την άφιξη του επίτιμου στη βρετανική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στην κηδεία και υπενθύμισε ότι «ο επίτιμος βασιλιάς βρίσκεται στο Λονδίνο απαντώντας σε πρόσκληση με προσωπική ιδιότητα και, ως εκ τούτου, πιστεύω ότι οι ρόλοι είναι σαφώς καθορισμένοι και ο λόγος για τον οποίο βρίσκονται επίσης εδώ», διευκρίνισε ο Αλμπάρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο επίτιμος βασιλιάς, Χουάν Κάρλος βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στη μόνη χώρα όπου εξακολουθεί να έχει ανοιχτό δικαστικό μέτωπο λόγω της μήνυσης που κατέθεσε η πρώην ερωμένη του, Κορίνα Λάρσεν, η οποία τον κατηγορεί ότι την παρενόχλησε και ζητά οικονομική αποζημίωση για αυτό.

Η Λάρσεν τον Δεκέμβριο του 2020 κατέθεσε μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, κατηγορώντας τον πρώην μονάρχη αλλά και τις ισπανικές μυστικές υπηρεσίες ότι την παρενοχλούσαν από το 2012 μέσω απειλών, δυσφήμισης και ακόμη και «παράνομης παρακολούθησης».

Σύμφωνα με την αφήγηση της Λάρσεν, η παρενόχληση είχε ξεκινήσει αφού έληξε τη σχέση που είχε διατηρήσει με τον πρώην βασιλιά, αρχικά για να προσπαθήσουν να της αλλάξουν γνώμη και μετά ως εκδίκηση επειδή που έβλαψε τις επιχειρήσεις της. Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους ο πρώην μονάρχης της είχε χαρίσει 62 εκατομμύρια ευρώ και όταν χώρισαν της ζητούσε να του τα επιστρέψει κάτι που η Λάρσεν ουδέποτε έκανε.

Ανταπόκριση από Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος